Binić: Puna "Marakana" će pokazati koliko smo voljeli Mihajlovića

Tanjug
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dragiša Binić izjavio je da je čast i obaveza svakog navijača "crveno-belih" dolazak u subotu na "Marakanu" na meč 20. kola Superlige Srbije protiv Vojvodine, koji će biti posvećen legendarnom srpskom igraču i treneru Siniši Mihajloviću.

 Crvena zvezda će u subotu od 16 sati dočekati Vojvodinu u derbi meču 20. kola domaćeg šampionata, kojim će dva kluba nastaviti prolećnu sezonu u Superligi Srbije. Ulaz za sve navijače na utakmicu će biti besplatan, pošto će meč biti posvećen Mihajloviću, koji je preminuo u decembru prošle godine.
    "Nažalost tek smo sada videli kakvog smo čoveka, igrača, sina i roditelja izgubili. Mihajlović je ličnost koja je mnogo dala sportu, konkretno fudbalu. Svi smo videli kako su ga na sahrani ispratili ljudi iz Italije, zemlje u kojoj je živeo i igrao. Smatram da nije obaveza da budemo tu, već je to minimalni gest koji moramo da učinimo. Želimo da ispratimo druga, prijatelja i brata onako kako kako dolikuje. Malo kasnimo, ali domaće prvenstvo se tek sad nastavlja. Igraju Mihina dva kluba Crvena zvezda i Vojvodina, a u oba tima je ostavio trag. Marakana će sigurno biti puna i ceo program koji je pripremljen će uveličati događaj. Bićemo tu kako bi učinili sve da obeležimo taj dan", rekao je Binić, prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.
    On je podsjetio da je Mihajlović prije Crvene zvezde igrao za Vojvodinu.
    "Vidite kako se u životu sve namesti. Prvo kolo u prolećnom delu šampionata gde igraju dva kluba u kojima je Siniša Mihajlović zakoračio prema uspehu. Ne sumnjam da će zvezdaši napraviti spektakl, u svom stilu, te da će na taj način obeležiti tužan i težak dan za našeg druga", rekao je Binić, koji je bio član Zvezdine zlatne generacije iz 1991. godine.
    Utakmici će prisustvovati veliki broj igrača iz generacije Zvezde, koja je osvojila Kup evropskih šampiona u Bariju.
    "Smatram da ne treba niko da zove, jer je to naša obaveza kako ljudska, tako i moralna. Bićemo tu da pomognemo i uveličamo događaj koliko možemo. Svi koji su slobodni i nemaju obaveza, oni koji ih imaju će ih sigurno odložiti, treba da se pojave kako bi odali počast našem drugu. Želimo da pokažemo uz sve navijače Zvezde koliko smo ga voleli, koliko je doneo radosti fudbalu i uopšte sportu", dodao je Binić.
    Ulaz na meč Crvena zvezda - Vojvodina biće slobodan za sve navijače.
    "Gest Zvezde koja zna da vrati navijačima ono što je njihov igrač ostavio kroz karijeru i bitisanje u Crvenoj zvezdi. Mada da je situacija drugačija ni to ne bi sprečilo ljude koji vole Sinišu, Zvezdu i rezultate koje je postigao da dođu i uveličaju svečanost", zaključio je Binić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana