БиХ под императивом побједе против Велса

Г.С.
БиХ под императивом побједе против Велса

Сарајево - За фудбалере БиХ суботњи меч против Велса је бити или не бити. Изабраници селектора Мехмеда Баждаревића покушавају да ухвате посљедњи воз који ће их водити у бараж за Европско првенство у Француској 2016. године.

Меч у Зеници играће се у 20.45 часова, а "змајеви" немају друге опције него да крену у напад јер им само три бода остављају наду да ће изборити барем треће мјесто које води у бараж. Евентуални пораз од Велса за БиХ би вјероватно значио и опроштај од Евра. Оно што представља проблем за Баждаревића је повреда нападача Едина Џеке.

- Единова повреда ме бацила у бриге, али док постоји и најмања шанса да заигра, у својим комбинацијама рачунам на њега. Сачекаћемо још мало да видимо како ће се ситуација одвијати, онда ћу још једном разговарати са љекарима и Едином те ћемо заједнички донијети одлуку хоће ли и колико заиграти. Ако буде спреман, имам жељу да заиграмо од првог минута са два нападача. Поред свега, увјерен сам да имамо квалитет и снагу за добар резултат. У оваквим важним и великим утакмицама понекад и неки играчи из другог плана бљесну и постану звијезде. Никад се не зна - рекао је Баждаревић.

У случају побједе над Велсом, БиХ ће требати и цијели плијен и три дана касније против Кипра, али ни тада неће бити сигурни у пласман у бараж. За то им треба и један пораз Израела који се састаје са Кипром (10. октобра) и Белгијом (13. октобра).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана