BiH pod imperativom pobjede protiv Velsa

G.S.
BiH pod imperativom pobjede protiv Velsa

Sarajevo - Za fudbalere BiH subotnji meč protiv Velsa je biti ili ne biti. Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića pokušavaju da uhvate posljednji voz koji će ih voditi u baraž za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Meč u Zenici igraće se u 20.45 časova, a "zmajevi" nemaju druge opcije nego da krenu u napad jer im samo tri boda ostavljaju nadu da će izboriti barem treće mjesto koje vodi u baraž. Eventualni poraz od Velsa za BiH bi vjerovatno značio i oproštaj od Evra. Ono što predstavlja problem za Baždarevića je povreda napadača Edina Džeke.

- Edinova povreda me bacila u brige, ali dok postoji i najmanja šansa da zaigra, u svojim kombinacijama računam na njega. Sačekaćemo još malo da vidimo kako će se situacija odvijati, onda ću još jednom razgovarati sa ljekarima i Edinom te ćemo zajednički donijeti odluku hoće li i koliko zaigrati. Ako bude spreman, imam želju da zaigramo od prvog minuta sa dva napadača. Pored svega, uvjeren sam da imamo kvalitet i snagu za dobar rezultat. U ovakvim važnim i velikim utakmicama ponekad i neki igrači iz drugog plana bljesnu i postanu zvijezde. Nikad se ne zna - rekao je Baždarević.

U slučaju pobjede nad Velsom, BiH će trebati i cijeli plijen i tri dana kasnije protiv Kipra, ali ni tada neće biti sigurni u plasman u baraž. Za to im treba i jedan poraz Izraela koji se sastaje sa Kiprom (10. oktobra) i Belgijom (13. oktobra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana