Берин Бркић након три године напушта Бањалуку: Борац најљепша успомена

Дарко Драгичевић
Берин Бркић након три године напушта Бањалуку: Борац најљепша успомена

БАЊАЛУКА - Талентовани голман Берин Бркић након три године напушта бањалучки Борац. Ове сезоне млади чувар мреже је доживио потпуну афирмацију.

За кратко вријеме постао је љубимац навијача, а на одласку је захвалио свима за сјајну подршку коју је имао током боравка у граду на Врбасу.

- Период у Борцу јесте један од најљепших у мом животу. Остварио сам пуно познанстава која ће ми остати за цијели живот. Једноставно људи у Борцу и Бањалуци су ме прихватили на најбољи могући начин и стварно немам ниједну замјерку. Мислим да ниједан млади играч не може погријешити одабиром Борца као средине гдје ће да развија своју каријеру - поручио је Бркић.

Наредне сезоне он ће бранити боје амбициозног македонског клуба Охрида. Првенство Македоније је веома интересантно, а Бркић очекује да настави с напретком.

- Прихватио сам понуду једноставно јер желим још више да напредујем. Одлазим у јачу лигу са искуснијим играчима и то је оно што ми треба, јер сам још увијек млад. Једноставно желим што више да напредујем и то је једини разлог. Очекивања у првој сезони нису велика, желим да се уклопим у екипу као што сам и у Борцу и да дајем све од себе. Сматрам ово као још једну одскочну даску за још веће успјехе - додао је млади голман.

Занимљиво да је Бркић на голу Борца дебитовао управо против свог бившег клуба Маглаја.

- Памтим тај меч, свакако је остао у сјећању. Од тада сам доста напредовао, јер сам имао одличне тренере и читав стручни штаб. Први тренери су ми били Деан Кнежевић, Горан Гарић који је и сада у првом тиму и Александар Међедовић. Након што сам почео добијати минуте у првом тиму преузели су ме Мирко Микић и тадашњи тренер голмана Марио Блажевић са којим сам радио и док сам био у другој екипи. Били су ми подршка како на терену тако и ван њега. Помогли су ми да сазрем у сваком смислу. И наравно уз њих садашњи тренер голмана и спортски директор Бојан Љубишић. Хвала им свима на сарадњи - поручио је Берин.

Титула за памћење

Бркић ће свакако највише да памти сезону у којој је Борац освојио титулу.

- Свакако та читава сезона је била прелијепа, једна коју ћу памтити заувијек у којем год клубу будем играо. Та сезона ми је најдража јер смо имали одличну атмосферу и били смо увијек један за другог и један другог бодрили. Титула је била само круна сезоне - додао је голман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана