Berin Brkić nakon tri godine napušta Banjaluku: Borac najljepša uspomena

Darko Dragičević
Berin Brkić nakon tri godine napušta Banjaluku: Borac najljepša uspomena

BANjALUKA - Talentovani golman Berin Brkić nakon tri godine napušta banjalučki Borac. Ove sezone mladi čuvar mreže je doživio potpunu afirmaciju.

Za kratko vrijeme postao je ljubimac navijača, a na odlasku je zahvalio svima za sjajnu podršku koju je imao tokom boravka u gradu na Vrbasu.

- Period u Borcu jeste jedan od najljepših u mom životu. Ostvario sam puno poznanstava koja će mi ostati za cijeli život. Jednostavno ljudi u Borcu i Banjaluci su me prihvatili na najbolji mogući način i stvarno nemam nijednu zamjerku. Mislim da nijedan mladi igrač ne može pogriješiti odabirom Borca kao sredine gdje će da razvija svoju karijeru - poručio je Brkić.

Naredne sezone on će braniti boje ambicioznog makedonskog kluba Ohrida. Prvenstvo Makedonije je veoma interesantno, a Brkić očekuje da nastavi s napretkom.

- Prihvatio sam ponudu jednostavno jer želim još više da napredujem. Odlazim u jaču ligu sa iskusnijim igračima i to je ono što mi treba, jer sam još uvijek mlad. Jednostavno želim što više da napredujem i to je jedini razlog. Očekivanja u prvoj sezoni nisu velika, želim da se uklopim u ekipu kao što sam i u Borcu i da dajem sve od sebe. Smatram ovo kao još jednu odskočnu dasku za još veće uspjehe - dodao je mladi golman.

Zanimljivo da je Brkić na golu Borca debitovao upravo protiv svog bivšeg kluba Maglaja.

- Pamtim taj meč, svakako je ostao u sjećanju. Od tada sam dosta napredovao, jer sam imao odlične trenere i čitav stručni štab. Prvi treneri su mi bili Dean Knežević, Goran Garić koji je i sada u prvom timu i Aleksandar Međedović. Nakon što sam počeo dobijati minute u prvom timu preuzeli su me Mirko Mikić i tadašnji trener golmana Mario Blažević sa kojim sam radio i dok sam bio u drugoj ekipi. Bili su mi podrška kako na terenu tako i van njega. Pomogli su mi da sazrem u svakom smislu. I naravno uz njih sadašnji trener golmana i sportski direktor Bojan Ljubišić. Hvala im svima na saradnji - poručio je Berin.

Titula za pamćenje

Brkić će svakako najviše da pamti sezonu u kojoj je Borac osvojio titulu.

- Svakako ta čitava sezona je bila prelijepa, jedna koju ću pamtiti zauvijek u kojem god klubu budem igrao. Ta sezona mi je najdraža jer smo imali odličnu atmosferu i bili smo uvijek jedan za drugog i jedan drugog bodrili. Titula je bila samo kruna sezone - dodao je golman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana