Бема рукометна лига: Шампион ОШ „Георги Стојков Раковски"

Д.Д.
Бема рукометна лига: Шампион ОШ „Георги Стојков Раковски"

БАЊАЛУКА - Основци из школе „Георги Стојков Раковски" шампиони су„Бема рукометне лиге за ученике 6. и 7. разреда, пошто су у финалу савладали вршњаке из школе „Бранко Радичевић" 17:13 (9:6).

Овај успјех остварили су: Марко Шукало, Марко Јејинић, Данило Јововић, Давор Милаковић, Лука Бранковић, Петар Вујаковић, Страхиња Крунић, Алјоша Хрваћанин, Марко Вукмир, Иван Јунгић, Матеа Малинић и Борис Игњатић, а са клупе водио их је наставник Срђан Рачић.

Била је ово сјајна утакмица у којој су обје школе имале велику подршку са трибина дворане „Борик".

На крају су потпуно заслужено славили клинци из школе „Георги Стојков Раковски" у чијим редовима је брилјирао Борис Игњатић са 10 голова који је проглашен за најболјег играча ове смотре.

На другој страни добру партију пружио је Страхиња Давидовић са шест погодака, док је његов саиграч Иван Шајиновић изабран за првог голмана, а Андреј Балешевић („Иван Горан Ковачић") са 80 голова био је најуспјешнији стријелац.

Треће мјесто заузела је школа „Доситеј Обрадовић" која је савладала ОШ „Иван Горан Ковачић", 19:14 (6:8). У побједничком саставу Сергеј Марчета и Јован Шобот дали су по шест голова, док је на другој страни најрасположенији био Андреј Балешевић са невјероватних 11 погодака.

Награде најуспјешнијим појединцима и школама уручили су Мирна Савић Бањац, савјетник градоначелника Бањалуке, Билјана Бореновић, представник Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, некада сјајни голман Бојан Љубишић и Дамир Хасановић, генерални секретар РК Борац м:тел.

Управо су РК Борац м:тел и његов директор Владимир Бранковић најзаслужнији за организацију Бема рукометне лиге.

У свему овом имали су велику подршку и помоћ од Маринка Умичевића, предсједника Рукометног савеза Републике Српске и уједно техничког директора ТО „Бема", као и од Града Бањалука и Владе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана