Bema rukometna liga: Šampion OŠ „Georgi Stojkov Rakovski"

D.D.
Bema rukometna liga: Šampion OŠ „Georgi Stojkov Rakovski"

BANjALUKA - Osnovci iz škole „Georgi Stojkov Rakovski" šampioni su„Bema rukometne lige za učenike 6. i 7. razreda, pošto su u finalu savladali vršnjake iz škole „Branko Radičević" 17:13 (9:6).

Ovaj uspjeh ostvarili su: Marko Šukalo, Marko Jejinić, Danilo Jovović, Davor Milaković, Luka Branković, Petar Vujaković, Strahinja Krunić, Aljoša Hrvaćanin, Marko Vukmir, Ivan Jungić, Matea Malinić i Boris Ignjatić, a sa klupe vodio ih je nastavnik Srđan Račić.

Bila je ovo sjajna utakmica u kojoj su obje škole imale veliku podršku sa tribina dvorane „Borik".

Na kraju su potpuno zasluženo slavili klinci iz škole „Georgi Stojkov Rakovski" u čijim redovima je briljirao Boris Ignjatić sa 10 golova koji je proglašen za najboljeg igrača ove smotre.

Na drugoj strani dobru partiju pružio je Strahinja Davidović sa šest pogodaka, dok je njegov saigrač Ivan Šajinović izabran za prvog golmana, a Andrej Balešević („Ivan Goran Kovačić") sa 80 golova bio je najuspješniji strijelac.

Treće mjesto zauzela je škola „Dositej Obradović" koja je savladala OŠ „Ivan Goran Kovačić", 19:14 (6:8). U pobjedničkom sastavu Sergej Marčeta i Jovan Šobot dali su po šest golova, dok je na drugoj strani najraspoloženiji bio Andrej Balešević sa nevjerovatnih 11 pogodaka.

Nagrade najuspješnijim pojedincima i školama uručili su Mirna Savić Banjac, savjetnik gradonačelnika Banjaluke, Biljana Borenović, predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, nekada sjajni golman Bojan Ljubišić i Damir Hasanović, generalni sekretar RK Borac m:tel.

Upravo su RK Borac m:tel i njegov direktor Vladimir Branković najzaslužniji za organizaciju Bema rukometne lige.

U svemu ovom imali su veliku podršku i pomoć od Marinka Umičevića, predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske i ujedno tehničkog direktora TO „Bema", kao i od Grada Banjaluka i Vlade Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana