Бањалучани преговарају са хрватским интернационалцем: Љубичић близу Градског стадиона

Дарко Пашагић
Бањалучани преговарају са хрватским интернационалцем: Љубичић близу Градског стадиона

БАЊАЛУКА - Челници Борца су у завршним преговорима са искусним хрватским интернационалцем Марином Љубичићем, који би најкасније до краја ове седмице требало да стигне у Бањалуку и потпише уговор са “црвено-плавима”.

Иако су посљедњих дана спомињана имена Томислава Томића и Едина Рустемовића, искусни фудбалер рођен у Метковићу, који је прије два дана напунио 32 године, добио је предност у односу на њих и требало би да у наредној сезони буде задњи везни клуба са Градског стадиона.

Љубичић је играо за млађе категорије Хајдука и за први ти­м Сплићана, а потом је наступао у Задру, украјинској Таврији, те мађарском Пушкашу. Посљедњих пет и по година играо је у Словачкој, прво за Дунајску Стреду, а посљедње двије године за Слован из Братиславе. За то вријеме сакупио је 60 наступа за још актуелног шампиона Словачке, од чега је 16 у европским клупским такмичењима. На тим мечевима постигао је 11 голова и уписао девет асистенција. Јесенас је за тим из Братиславе наступао у свих шест сусрета групне фазе Лиге Европе, а уговор са Слованом истиче му 30. јуна, тако да ће бити слободан играч на тржишту. Иначе, Љубичић је за младу селекцију Хрватске одиграо 14 утакмица.

Информацију да је Љубичић близу доласка у Борац нико од челника клуба није хтио да потврди, али се посљедњих дана за овог фудбалера води права борба на фудбалском тржишту БиХ. За његове услуге силно су заинтересовани у још неколико премијерлигаша БиХ, а можда и највише у Тузла ситију и онда је помало и разумљиво зашто са Градског стадиона нема повратних информација везаних за Љубичића.

Уколико Љубичић и званично постане члан Борца, он ће бити пети странац на Градском стадиону. Мамоду Ђало има пасош САД, а Марко Јовановић, Алмедин Зиљкић и Срђан Вујаклија, који треба да продужи вјерност “црвено-плавима”, су држављани Србије. Очекује се да на сједници Извршног одбора ФС БиХ 23. јуна буде потврђен приједлог да од наредне сезоне премијерлигаши у својим редовима могу имати пет странаца, тако да би доласком Љубичића Борац испунио квоту.

Искусног чувара мреже Бојана Павловића, са којим је већ постигнут договор у доласку у Борац, очекују данас на Градском стадиону да потпише уговор, док је раније члан Бањалучана уз већ поменутог Ђалоа постао Дино Калесић. Још трају преговори са Крупом о доласку Јове Лукића, али готово је извјесно да ће и он постати члан Борца.

Ривали на Златибору

Фудбалери Борца дио припрема за наредну сезону обавиће на Златибору, гдје ће бити од 8. до 22. јула. Већ су договорена четири сусрета. Први меч играће 11. јула против Радника из Сурдулице, док ће им ривал три дана касније бити Инђија. За 18. ју­л заказан је дуел са Јавором из Ивањице, а дан касније меч са Трепчом. Још се тражи ривал за 21. јул, јер је отпао сусрет са Војводином која највјероватније у то вријеме неће ни бити на Златибору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана