Андрија Костић нови возач “Ван Амерсфорт Рејсинг” тима у италијанској Формули 4

Танјуг
Foto: Vanamersfoortracing.nl

БЕОГРАД - Млади 14-годишњи српски возач Андрија Костић постао је члан чувене холандске екипе “Ван Амерсфорт Рејсинг”, за коју су својевремено возили троструки шампион свијета Формуле 1 Макс Ферштапен, као и возач Ферарија Шарл Леклер.

Костић ће се такмичити у шампионату Италије Формуле 4, једном од најјачих свјетских шампионата за младе возаче и ниже категорија трка формула.

Талентовани возач је послије само две године такмичења у тркама картинга и тестирања болида Ф4, воженим на крају 2023. и почетком 2024, импресионирао чланове екипе ВАР и одлучили су да наставе сарадњу.  

“Пресрећан сам због потписа са Ван Амерсфурт рејсингом и чињенице да ћу са тако реномираном екипом се такмичити у, на неки начин, Светском шампионату Формуле 4, каквим се сматра међународно првенство Италије”, изјавио је Костић.

Сигуран сам да ћемо се узајамно подржавати и тежити највишим циљевима и борити се против најбољих, додао је он.

“Налазим се у најбољем могућем друштву за 2024. годину и надам се да ћу за две године моћи да кажем да сам корак ближе мом сну, вожње у Формули 1”, поручио је Костић.

Поред учешћа у шампионату Италије, Костић ће за ВАР наступати и у Шампионату Европе Ф4, а истовремено ће током сезоне и тестирати за екипу и вежбати на њеном најмодернијем симулатору за вожњу.

Сезона шампионата Италије Формуле 4, почиње за викенд 4. и 5. маја, тркама у Мизану.

Костић је рођен у Београду 15. марта 2009. године, почео је да се такмичи у тркама картинга тачно 18. фебруара 2022. и тек је навршио пуне две године од када је кренуо у тркачку авантуру.

Упркос чињеници да је касно почео за стандарде модерног тркања, са непуних 13 година, Андрија је у веома кратком периоду, за практично  две године дошао на праг Формуле 3, 2, па и 1, пошто је Шампионат Италије Ф4 корак прије уласка у пратећа такмичења Формуле 1, из којег долазе будуће свјетске звезде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана