Andrija Kostić novi vozač “Van Amersfort Rejsing” tima u italijanskoj Formuli 4

Tanjug
Foto: Vanamersfoortracing.nl

BEOGRAD - Mladi 14-godišnji srpski vozač Andrija Kostić postao je član čuvene holandske ekipe “Van Amersfort Rejsing”, za koju su svojevremeno vozili trostruki šampion svijeta Formule 1 Maks Ferštapen, kao i vozač Ferarija Šarl Lekler.

Kostić će se takmičiti u šampionatu Italije Formule 4, jednom od najjačih svjetskih šampionata za mlade vozače i niže kategorija trka formula.

Talentovani vozač je poslije samo dve godine takmičenja u trkama kartinga i testiranja bolida F4, voženim na kraju 2023. i početkom 2024, impresionirao članove ekipe VAR i odlučili su da nastave saradnju.  

“Presrećan sam zbog potpisa sa Van Amersfurt rejsingom i činjenice da ću sa tako renomiranom ekipom se takmičiti u, na neki način, Svetskom šampionatu Formule 4, kakvim se smatra međunarodno prvenstvo Italije”, izjavio je Kostić.

Siguran sam da ćemo se uzajamno podržavati i težiti najvišim ciljevima i boriti se protiv najboljih, dodao je on.

“Nalazim se u najboljem mogućem društvu za 2024. godinu i nadam se da ću za dve godine moći da kažem da sam korak bliže mom snu, vožnje u Formuli 1”, poručio je Kostić.

Pored učešća u šampionatu Italije, Kostić će za VAR nastupati i u Šampionatu Evrope F4, a istovremeno će tokom sezone i testirati za ekipu i vežbati na njenom najmodernijem simulatoru za vožnju.

Sezona šampionata Italije Formule 4, počinje za vikend 4. i 5. maja, trkama u Mizanu.

Kostić je rođen u Beogradu 15. marta 2009. godine, počeo je da se takmiči u trkama kartinga tačno 18. februara 2022. i tek je navršio pune dve godine od kada je krenuo u trkačku avanturu.

Uprkos činjenici da je kasno počeo za standarde modernog trkanja, sa nepunih 13 godina, Andrija je u veoma kratkom periodu, za praktično  dve godine došao na prag Formule 3, 2, pa i 1, pošto je Šampionat Italije F4 korak prije ulaska u prateća takmičenja Formule 1, iz kojeg dolaze buduće svjetske zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana