Жељка Цвијановић на челу Организационог одбора Избора десет најбољих спортиста: Промоција спорта и спортиста Српске

Душан Репија
Жељка Цвијановић на челу Организационог одбора Избора десет најбољих спортиста: Промоција спорта и спортиста Српске

БАЊАЛУКА - Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић прихватила је понуду “Гласа Српске” да буде на челу Организационог одбора Избора десет најбољих спортиста Српске, који ће бити одржан 14. децембра.

Послије годину паузе изазване пандемијом вируса корона, најстарија манифестација оваквог типа у региону враћа се под сводове Банског двора, мјеста у којем се традиционално окупљају најбољи спортисти Српске те бројни представници друштвеног и политичког живота Српске и региона. Колика је тежина догађаја који ће бити одржан по 67. пут говори и то да је предсједница Републике Српске, поред свих обавеза, прихватила да буде први човјек организације. Нагласила је да је са задовољством прихватила ову улогу, захвалила на указаној части те подвукла да је овај догађај одлична промоција спорта и спортиста Српске.

Тако је још једном у низу потврђено да “Гласова” манифестација има огроман друштвени значај и као таква заслужује подршку институција, као и јавних и приватних предузећа.

- Хвала предсједници која је нашла времена да нам помогне да и ове године манифестацију изнесемо на најбољи могући начин, достојанствено, као што смо то радили свих претходних година. Прошле године смо због времена у којем живимо били принуђени да импровизујемо и завршну церемонију снимимо у студију РТРС-а, а ове смо уз амин надлежних здравствених институција добили дозволу да је направимо бар приближно у облику у којем је била док се није појавио вирус корона. Наравно, све ће бити организовано у складу са препорукама, јер је здравље свих нас најбитније - рекао је директор “Гласа Српске” Борис Дмитрашиновић.

Спорт и спортисти најбољи су амбасадори једне земље, а избор десет најбољих је нешто што свима њима остане урезано у сјећању. Дописи из спортске редакције “Гласа” већ су отишли на адресе струковних савеза, који до 15. новембра имају рок да доставе приједлог ко се под окриљем њиховог савеза резултатима издвојио у текућој години. У наредних неколико дана биће формиран и стручни жири, који ће око 20. новембра имати прву од три сједнице. Са једне стране одлична је ствар што се ситуација на спортским борилиштима колико-толико нормализовала па су одржана највећа такмичења широм свијета, а са друге стране, то значи тежак посао за жири, који ће поново морати прецизно да “важе” ко је заслужио титулу најбољег. Лауреат за 2020. годину је кошаркаш Игокее Далибор Илић.

Остале награде

Осим избора десет најбољих, на завршној манифестацији биће додијељено још десет награда, признања и плакета и то у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта РС, специјалне и паралелне везе Републике Српске и Србије, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, најбољи спортски догађај године, плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, плакета за спортски подухват године, плакета постхумно и Златно перо “Лимун Папић” награда најбољем спортском новинару Српске. Министарство породице, омладине и спорта додијелиће десет награда перспективним спортистима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана