Željka Cvijanović na čelu Organizacionog odbora Izbora deset najboljih sportista: Promocija sporta i sportista Srpske

Dušan Repija
Željka Cvijanović na čelu Organizacionog odbora Izbora deset najboljih sportista: Promocija sporta i sportista Srpske

BANjALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prihvatila je ponudu “Glasa Srpske” da bude na čelu Organizacionog odbora Izbora deset najboljih sportista Srpske, koji će biti održan 14. decembra.

Poslije godinu pauze izazvane pandemijom virusa korona, najstarija manifestacija ovakvog tipa u regionu vraća se pod svodove Banskog dvora, mjesta u kojem se tradicionalno okupljaju najbolji sportisti Srpske te brojni predstavnici društvenog i političkog života Srpske i regiona. Kolika je težina događaja koji će biti održan po 67. put govori i to da je predsjednica Republike Srpske, pored svih obaveza, prihvatila da bude prvi čovjek organizacije. Naglasila je da je sa zadovoljstvom prihvatila ovu ulogu, zahvalila na ukazanoj časti te podvukla da je ovaj događaj odlična promocija sporta i sportista Srpske.

Tako je još jednom u nizu potvrđeno da “Glasova” manifestacija ima ogroman društveni značaj i kao takva zaslužuje podršku institucija, kao i javnih i privatnih preduzeća.

- Hvala predsjednici koja je našla vremena da nam pomogne da i ove godine manifestaciju iznesemo na najbolji mogući način, dostojanstveno, kao što smo to radili svih prethodnih godina. Prošle godine smo zbog vremena u kojem živimo bili prinuđeni da improvizujemo i završnu ceremoniju snimimo u studiju RTRS-a, a ove smo uz amin nadležnih zdravstvenih institucija dobili dozvolu da je napravimo bar približno u obliku u kojem je bila dok se nije pojavio virus korona. Naravno, sve će biti organizovano u skladu sa preporukama, jer je zdravlje svih nas najbitnije - rekao je direktor “Glasa Srpske” Boris Dmitrašinović.

Sport i sportisti najbolji su ambasadori jedne zemlje, a izbor deset najboljih je nešto što svima njima ostane urezano u sjećanju. Dopisi iz sportske redakcije “Glasa” već su otišli na adrese strukovnih saveza, koji do 15. novembra imaju rok da dostave prijedlog ko se pod okriljem njihovog saveza rezultatima izdvojio u tekućoj godini. U narednih nekoliko dana biće formiran i stručni žiri, koji će oko 20. novembra imati prvu od tri sjednice. Sa jedne strane odlična je stvar što se situacija na sportskim borilištima koliko-toliko normalizovala pa su održana najveća takmičenja širom svijeta, a sa druge strane, to znači težak posao za žiri, koji će ponovo morati precizno da “važe” ko je zaslužio titulu najboljeg. Laureat za 2020. godinu je košarkaš Igokee Dalibor Ilić.

Ostale nagrade

Osim izbora deset najboljih, na završnoj manifestaciji biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa i to u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta RS, specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, najbolji sportski događaj godine, plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, plaketa za sportski poduhvat godine, plaketa posthumno i Zlatno pero “Limun Papić” nagrada najboljem sportskom novinaru Srpske. Ministarstvo porodice, omladine i sporta dodijeliće deset nagrada perspektivnim sportistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana