Вишковић на челу Организационог одбора "Избора 10 најбољих спортиста Републике Српске"

Г.С.
Вишковић на челу Организационог одбора "Избора 10 најбољих спортиста Републике Српске"

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић прихватио је позив да буде на челу Организационог одбора за "Избор десет најбољих спортиста Републике Српске".

Вишковић је данас у Бањалуци разговарао са директором "Гласа Српске" Борисом Дмитрашиновићем и уредником спортске рубрике овог дневног листа Дарком Драгичевићем поводом припрема за организацију 69. избора 10 најбољих спортиста Републике Српске.

-Част је бити предсједник Организационог одбора манифестације са тако дугом и богатом традициом. Влада Републике Српске је увијек била подршка нашим спортистима у настојањима да остваре што боље резултате. Ова манифестација коју „Глас Српске“ организује је награда за сва одрицања која су имали и резултате које су остварили. Влада ће и у наредном периоду радити на развоју и афирмацији спорта Републике Српске – рекао је Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске.

Представници "Гласа Српске" информисали су предсједника Владе да су у току припреме за организацију овог великог догађаја, чије ће финале бити 12. децембра, када ће на свечаности у Културном центру Бански двор бити проглашени најбољи спортисти и уручена пригодна признања.

- Припреме за завршну манифестацију увелико трају. Савези шаљу своје приједлоге, ускоро ће бити одржана и прва сједница стручног жирија, те ћемо имати листу кандидата. На свечаности очекујемо и бројне госте, прославњене спортисте тако да вјерујемо да ће и ова манифестација још једном бити награда нмајбољима за уложени труд у овој години – истакао је директор Борис Дмитрашиновић

Осим избора десет најбољих спортиста Републике Српске за 2023. годинеу, на завршној манифестацији биће додијељене још награда, признања и плакета у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта РС, специјалне и паралелне везе Републике Српске и Србије, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, најбољи спортски догађај године, плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, плакета за спортски подухват године, плакета постхумно и Златно перо “Лимун Папић” награда најбољем спортском новинару Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана