Višković na čelu Organizacionog odbora "Izbora 10 najboljih sportista Republike Srpske"

G.S.
Višković na čelu Organizacionog odbora "Izbora 10 najboljih sportista Republike Srpske"

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prihvatio je poziv da bude na čelu Organizacionog odbora za "Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske".

Višković je danas u Banjaluci razgovarao sa direktorom "Glasa Srpske" Borisom Dmitrašinovićem i urednikom sportske rubrike ovog dnevnog lista Darkom Dragičevićem povodom priprema za organizaciju 69. izbora 10 najboljih sportista Republike Srpske.

-Čast je biti predsjednik Organizacionog odbora manifestacije sa tako dugom i bogatom tradiciom. Vlada Republike Srpske je uvijek bila podrška našim sportistima u nastojanjima da ostvare što bolje rezultate. Ova manifestacija koju „Glas Srpske“ organizuje je nagrada za sva odricanja koja su imali i rezultate koje su ostvarili. Vlada će i u narednom periodu raditi na razvoju i afirmaciji sporta Republike Srpske – rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Predstavnici "Glasa Srpske" informisali su predsjednika Vlade da su u toku pripreme za organizaciju ovog velikog događaja, čije će finale biti 12. decembra, kada će na svečanosti u Kulturnom centru Banski dvor biti proglašeni najbolji sportisti i uručena prigodna priznanja.

- Pripreme za završnu manifestaciju uveliko traju. Savezi šalju svoje prijedloge, uskoro će biti održana i prva sjednica stručnog žirija, te ćemo imati listu kandidata. Na svečanosti očekujemo i brojne goste, proslavnjene sportiste tako da vjerujemo da će i ova manifestacija još jednom biti nagrada nmajboljima za uloženi trud u ovoj godini – istakao je direktor Boris Dmitrašinović

Osim izbora deset najboljih sportista Republike Srpske za 2023. godineu, na završnoj manifestaciji biće dodijeljene još nagrada, priznanja i plaketa u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta RS, specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, najbolji sportski događaj godine, plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, plaketa za sportski poduhvat godine, plaketa posthumno i Zlatno pero “Limun Papić” nagrada najboljem sportskom novinaru Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana