Саша Чађо најбољи спортиста из Републике Српске: Сија злато из Валенсије

Г.С.
Саша Чађо најбољи спортиста из Републике Српске: Сија злато из Валенсије

БАЊАЛУКА - Титулу најбољег спортисте из Републике Српске понијела је Саша Чађо.

На трону најбољег спортисте из Републике Српске Саша Чађо наслиједила је двоструког добитника ове награде Немању Мајдова. Саши је ово друго признање "Гласа Српске" након што је 2015. понијела титулу амбасадора спорта Републике Српске.

Током 2021. године Саша је по други пут постала шампион Европе са кошаркашком репрезентацијом Србије, што јој је била четврта медаља у само пет година у дресу националног тима. Након што јој је то пошло за руком у Будимпешти 2015. године, сада је то поновила у Валенсији. Након првенства Старог континента које је одржано у Француској и Шпанији, наступила је на Олимпијским играма у Токију, гдје јој је за длаку измакла медаља јер је са саиграчицама стигла до четвртог мјеста, па није успјела да понови успјех из Рио де Жанеира када се окитила бронзаним одличјем.

- Хвала свим људима, као и "Гласу Српске", који су ме изабрали и ова награда ми јако много значи јер могу да станем раме уз раме са свим спортистима који нашу земљу представљају широм свијета у најбољем свјетлу - нагласила је Чађо, која од прошлог љета носи дрес пољских Полковица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана