Saša Čađo najbolji sportista iz Republike Srpske: Sija zlato iz Valensije

G.S.
Saša Čađo najbolji sportista iz Republike Srpske: Sija zlato iz Valensije

BANjALUKA - Titulu najboljeg sportiste iz Republike Srpske ponijela je Saša Čađo.

Na tronu najboljeg sportiste iz Republike Srpske Saša Čađo naslijedila je dvostrukog dobitnika ove nagrade Nemanju Majdova. Saši je ovo drugo priznanje "Glasa Srpske" nakon što je 2015. ponijela titulu ambasadora sporta Republike Srpske.

Tokom 2021. godine Saša je po drugi put postala šampion Evrope sa košarkaškom reprezentacijom Srbije, što joj je bila četvrta medalja u samo pet godina u dresu nacionalnog tima. Nakon što joj je to pošlo za rukom u Budimpešti 2015. godine, sada je to ponovila u Valensiji. Nakon prvenstva Starog kontinenta koje je održano u Francuskoj i Španiji, nastupila je na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje joj je za dlaku izmakla medalja jer je sa saigračicama stigla do četvrtog mjesta, pa nije uspjela da ponovi uspjeh iz Rio de Žaneira kada se okitila bronzanim odličjem.

- Hvala svim ljudima, kao i "Glasu Srpske", koji su me izabrali i ova nagrada mi jako mnogo znači jer mogu da stanem rame uz rame sa svim sportistima koji našu zemlju predstavljaju širom svijeta u najboljem svjetlu - naglasila je Čađo, koja od prošlog ljeta nosi dres poljskih Polkovica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana