Прво засједање стручног тијела Избора десет најбољих спортиста РС: Жири верификује листу кандидата

 Милан Зубовић
Прво засједање стручног тијела Избора десет најбољих спортиста РС: Жири верификује листу кандидата

БАЊАЛУКА - Прва сједница жирија 68. Избора десет најбољи спортиста Републике Српске биће одржана данас (11 часова) у просторијама “Гласа Српске”.

Стручно тијело, којем предсједава прослављени рукометаш Драган Шкрбић, још чини помоћник министра спорта Марио Ђуран, некадашњи фудбалски ас Бранислав Крунић, бивши рукометаш Дејан Унчанин, уредник спортске редакције РТРС-а Драган Новаковић, уредник спортске редакције “Независних новина” Горан Караћ, те уредник и замјеник уредника спортске редакције “Гласа Српске” Душан Репија и Милан Зубовић. Они ће данас прегледати пристигле пријаве и верификовати листу кандидата за десет најбољих, као и за остала признања и награде која ће бити додијељене 12. децембра у Банском двору.

- На наш допис одговорило је 20 савеза што је отприлике исто као претходних година. Ипак, морам да нагласим да је добар дио савеза прилично неозбиљно схватио свој дио посла. Нама као организаторима најлакше је да закључимо листу онога дана када смо савезима доставили крајњи рок, али би добар дио спортиста са ове листе у том случају остао ускраћен за номинацију и улазак међу десет најбољих. Зато смо били стрпљиви, те послије додатног рока, на неки начин и опомена одговорним у струковним организацијама, ипак на једно мјесто скупили оно најбоље што Српска има - рекао је Репија.

Он је додао да ће бити одржане укупно три сједнице. Жири ће други пут засједати крајем новембра, а посљедња ће бити на дан најстарије манифестације оваквог типа у региону.

Осим избора десет најбољих, на завршној манифестацији биће додијељено још десет награда, признања и плакета, и то у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта РС, плакета за специјалне и паралелне везе Републике Српске и Србије, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, најбољи спортски догађај године, плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, плакета за спортски подухват године, плакета постхумно и Златно перо “Лимун Папић” као награда најбољем спортском новинару Српске. Министарство породице, омладине и спорта додијелиће десет награда перспективним спортистима.

Организација

Припреме за традиционалну манифестацију увелико су почеле, а на челу Организационог одбора је генерални директор “Електропривреде Републике Српске Лука Петровић. Он је на првом састанку истакао значај манифестације, те подвукао да ће учинити све да систем, на чијем је челу, као и друга јавна и приватна предузећа подршком олакшају “Гласу” организацију оваквог догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана