Prvo zasjedanje stručnog tijela Izbora deset najboljih sportista RS: Žiri verifikuje listu kandidata

 Milan Zubović
Prvo zasjedanje stručnog tijela Izbora deset najboljih sportista RS: Žiri verifikuje listu kandidata

BANjALUKA - Prva sjednica žirija 68. Izbora deset najbolji sportista Republike Srpske biće održana danas (11 časova) u prostorijama “Glasa Srpske”.

Stručno tijelo, kojem predsjedava proslavljeni rukometaš Dragan Škrbić, još čini pomoćnik ministra sporta Mario Đuran, nekadašnji fudbalski as Branislav Krunić, bivši rukometaš Dejan Unčanin, urednik sportske redakcije RTRS-a Dragan Novaković, urednik sportske redakcije “Nezavisnih novina” Goran Karać, te urednik i zamjenik urednika sportske redakcije “Glasa Srpske” Dušan Repija i Milan Zubović. Oni će danas pregledati pristigle prijave i verifikovati listu kandidata za deset najboljih, kao i za ostala priznanja i nagrade koja će biti dodijeljene 12. decembra u Banskom dvoru.

- Na naš dopis odgovorilo je 20 saveza što je otprilike isto kao prethodnih godina. Ipak, moram da naglasim da je dobar dio saveza prilično neozbiljno shvatio svoj dio posla. Nama kao organizatorima najlakše je da zaključimo listu onoga dana kada smo savezima dostavili krajnji rok, ali bi dobar dio sportista sa ove liste u tom slučaju ostao uskraćen za nominaciju i ulazak među deset najboljih. Zato smo bili strpljivi, te poslije dodatnog roka, na neki način i opomena odgovornim u strukovnim organizacijama, ipak na jedno mjesto skupili ono najbolje što Srpska ima - rekao je Repija.

On je dodao da će biti održane ukupno tri sjednice. Žiri će drugi put zasjedati krajem novembra, a posljednja će biti na dan najstarije manifestacije ovakvog tipa u regionu.

Osim izbora deset najboljih, na završnoj manifestaciji biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa, i to u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta RS, plaketa za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, najbolji sportski događaj godine, plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, plaketa za sportski poduhvat godine, plaketa posthumno i Zlatno pero “Limun Papić” kao nagrada najboljem sportskom novinaru Srpske. Ministarstvo porodice, omladine i sporta dodijeliće deset nagrada perspektivnim sportistima.

Organizacija

Pripreme za tradicionalnu manifestaciju uveliko su počele, a na čelu Organizacionog odbora je generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović. On je na prvom sastanku istakao značaj manifestacije, te podvukao da će učiniti sve da sistem, na čijem je čelu, kao i druga javna i privatna preduzeća podrškom olakšaju “Glasu” organizaciju ovakvog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana