ПРЕДСТАВЉАЊЕ ... Лука Михаиловић, кандидат Стонотениског савеза Републике Српске: Употпунио колекцију медаља

 Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАЊЕ ... Лука Михаиловић, кандидат Стонотениског савеза Републике Српске: Употпунио колекцију медаља

БАЊАЛУКА - Члана Стонотениског клуба Бањалука Луку Михаиловића матични савез је предложио као кандидата за Избор 10 најбољих спортиста Републике Српске, а како и не би када је иза њега веома успјешна сезона.

Ове године постао је појединачни првак Републике Српске и БиХ, а исти успјех поновио је и конкуренцији парова са рођеним братом Николом Михаиловићем.

- Освајањем првог мјеста на сениорском појединачном првенству БиХ употпунио сам колекцију трофеја и сада сам власник свих титула у појединачној и конкуренцији парова у свим старосним категоријама у Српској и БиХ. Изузетно сам поносан на то, јер су ријетки играчи којима је то пошло за руком - нагласио је Михаиловић, који ће 8. јануара напунити 23 године.

Био јер успјешан и на међународним смотрама.

- Освојио сам прво мјесто на “Тузла опену 2022” и “Зеница опену 2022”, док сам на “Борац опену 2022” био трећи. Били су то турнири на којима су наступали такмичари из: Србије, Хрватске, Словеније, Црне Горе, Македоније и Шведске - наставио је Михаиловић.

Поносан је што је са СТК Бањалука изашао на међународну сцену.

- Клуб је основан 1996. године и био је ово први излазак на клупску европску сцену. Наступили смо на “Европа трофеју” који је одржан у Беочину и у конкуренцији десет екипа били смо седми са билансом од двије побједе и три пораза. Може се рећи да је то био више него добар наступ на премијери - рекао је Михаиловић, који је први на ранг-листи стонотенисера БиХ.

Његов клуб је два кола прије краја првог дијела сезоне освојио јесењу титулу у Премијер лиги БиХ.

- У девет мечева остварили смо девет побједа и вјерујем да ћемо и у два преостала кола задржати максималан учинак, али да ћемо са успјесима наставити и на прољеће. Жеља нам је да освојимо титулу - додао је Михаиловић, који је у каријери играо и у лигама Чешке, Словачке и Аустрије.

Породични спорт

Лука Михаиловић љубав према стоном тенису наслиједио је од оца Игора, који је годинама био у врху овог спорта у Југославији, а потом и у Републици Српској и БиХ. Веома успјешан био је његов стриц Синиша Михаиловић, дугогодишњи новинар РТ РС-а, а сада конзул БиХ у Турској.

- Било је предодређено да мој брат Никола и ја кренемо њиховим стопама, тако да сам почео тренирати у седмој години. И Никола је недуго послије тога кренуо мојим стопама. И мој отац Игор је и даље у овом спорту и ради као тренер у Саудијској Арабији - рекао је Михаиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана