PREDSTAVLjANjE ... Luka Mihailović, kandidat Stonoteniskog saveza Republike Srpske: Upotpunio kolekciju medalja

 Darko Pašagić
PREDSTAVLjANjE ... Luka Mihailović, kandidat Stonoteniskog saveza Republike Srpske: Upotpunio kolekciju medalja

BANjALUKA - Člana Stonoteniskog kluba Banjaluka Luku Mihailovića matični savez je predložio kao kandidata za Izbor 10 najboljih sportista Republike Srpske, a kako i ne bi kada je iza njega veoma uspješna sezona.

Ove godine postao je pojedinačni prvak Republike Srpske i BiH, a isti uspjeh ponovio je i konkurenciji parova sa rođenim bratom Nikolom Mihailovićem.

- Osvajanjem prvog mjesta na seniorskom pojedinačnom prvenstvu BiH upotpunio sam kolekciju trofeja i sada sam vlasnik svih titula u pojedinačnoj i konkurenciji parova u svim starosnim kategorijama u Srpskoj i BiH. Izuzetno sam ponosan na to, jer su rijetki igrači kojima je to pošlo za rukom - naglasio je Mihailović, koji će 8. januara napuniti 23 godine.

Bio jer uspješan i na međunarodnim smotrama.

- Osvojio sam prvo mjesto na “Tuzla openu 2022” i “Zenica openu 2022”, dok sam na “Borac openu 2022” bio treći. Bili su to turniri na kojima su nastupali takmičari iz: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Švedske - nastavio je Mihailović.

Ponosan je što je sa STK Banjaluka izašao na međunarodnu scenu.

- Klub je osnovan 1996. godine i bio je ovo prvi izlazak na klupsku evropsku scenu. Nastupili smo na “Evropa trofeju” koji je održan u Beočinu i u konkurenciji deset ekipa bili smo sedmi sa bilansom od dvije pobjede i tri poraza. Može se reći da je to bio više nego dobar nastup na premijeri - rekao je Mihailović, koji je prvi na rang-listi stonotenisera BiH.

Njegov klub je dva kola prije kraja prvog dijela sezone osvojio jesenju titulu u Premijer ligi BiH.

- U devet mečeva ostvarili smo devet pobjeda i vjerujem da ćemo i u dva preostala kola zadržati maksimalan učinak, ali da ćemo sa uspjesima nastaviti i na proljeće. Želja nam je da osvojimo titulu - dodao je Mihailović, koji je u karijeri igrao i u ligama Češke, Slovačke i Austrije.

Porodični sport

Luka Mihailović ljubav prema stonom tenisu naslijedio je od oca Igora, koji je godinama bio u vrhu ovog sporta u Jugoslaviji, a potom i u Republici Srpskoj i BiH. Veoma uspješan bio je njegov stric Siniša Mihailović, dugogodišnji novinar RT RS-a, a sada konzul BiH u Turskoj.

- Bilo je predodređeno da moj brat Nikola i ja krenemo njihovim stopama, tako da sam počeo trenirati u sedmoj godini. I Nikola je nedugo poslije toga krenuo mojim stopama. I moj otac Igor je i dalje u ovom sportu i radi kao trener u Saudijskoj Arabiji - rekao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana