ПРЕДСТАВЉАМО: Владимир Станковић, кандидат Рукометног савеза Републике Српске: Година из снова

Дарко Драгичевић
ПРЕДСТАВЉАМО: Владимир Станковић, кандидат Рукометног савеза Републике Српске: Година из снова

ТРЕБИЊЕ - Иза рукометаша Владимира Станковића је година из снова. Сјајни бек је са Леотаром освојио Куп Републике Српске, затим изборио пласман у Европу и добио позив за репрезентацију.

Његове партије у дресу требињског клуба препознали су и у Рукометном савезу Републике Српске па је номинован и у 69. Избору “Гласа Српске”.

- Кад су ми из Рукометног савеза Републике Српске јавили да ћу бити номинован за најбољег, био сам заиста пријатно изненађен и почаствован. Наћи се на том списку још као спортиста рођен у другој држави је велико признање и показује колико људи цијене то што пружам на паркету. Посебно кад се зна да наступам у колективном спорту и хвала свима који су ми пружили подршку -  рекао је Станковић.

Сјајни бек истиче да ових успјеха не би било без подршке саиграча.

- Рукомет је тимски спорт и без саиграча не бих ништа остварио. Имали смо историјску сезону, освојили треће мјесто у веома јакој конкуренцији, гдје је готово свих 10 екипа подједнако и изборили први наступ у Европи, затим освојили Куп Српске. Успјели смо да прођемо и друго коло у Европи савладавши летонски Домбеле и тако дебитантски наступ крунишемо још једним успјехом и покажемо да имамо своје мјесто чак и на међународним такмичењима - додао је бек.

О томе какве је партије пружао у дресу Леотара свједочи и што је у 30. години добио позив у репрезентацију.

- Круна свега је био позив за репрезентацију Црне Горе, који сам дуго чекао и на крају дочекао. Тај осјећај кад се обуче дрес репрезентације је неописив и посебан. Толико тешког пута сам прошао до тога и поносан сам на себе и породицу, јер најбоље знамо да је било баш тешко, али вриједно свега! - истакао је одлични рукометаш.

Станковић се већ одомаћио у Републици Српској, јер је прије Леотара носио и дрес добојске Слоге.

- Стварно сам се овдје одомаћио и могу да поручим да ми је било баш пријатно. У Добоју сам се осјећао као код куће, стекао сам доста пријатеља. У Требињу сам од првог дана прихваћен можда још и боље. Стварно се осјећам као домаћи, јер имам велику подршку од саиграча, управе, грађана Требиња. То заиста цијеним и настојим да на терену дам највише што могу, некад и више од тренутних могућности да бих узвратио за то гостопримство - поручио је Станковић.

Куп најдражи

Освојени Куп Републике Српске је посебно драг за Станковића и саиграче.

- Током играња имао сам доста сјајних успомена, али финале Купа Републике Српске ипак је најдраже. Меч против Борца смо сви одиграли фантастично. Видио сам колико та побједа значи мојим саиграчима и у њиховим очима ненормалну срећу, задовољство и мени је посебно драго иако сам и раније освојио исти трофеј - рекао је Станковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана