PREDSTAVLjAMO: Vladimir Stanković, kandidat Rukometnog saveza Republike Srpske: Godina iz snova

Darko Dragičević
PREDSTAVLjAMO: Vladimir Stanković, kandidat Rukometnog saveza Republike Srpske: Godina iz snova

TREBINjE - Iza rukometaša Vladimira Stankovića je godina iz snova. Sjajni bek je sa Leotarom osvojio Kup Republike Srpske, zatim izborio plasman u Evropu i dobio poziv za reprezentaciju.

Njegove partije u dresu trebinjskog kluba prepoznali su i u Rukometnom savezu Republike Srpske pa je nominovan i u 69. Izboru “Glasa Srpske”.

- Kad su mi iz Rukometnog saveza Republike Srpske javili da ću biti nominovan za najboljeg, bio sam zaista prijatno iznenađen i počastvovan. Naći se na tom spisku još kao sportista rođen u drugoj državi je veliko priznanje i pokazuje koliko ljudi cijene to što pružam na parketu. Posebno kad se zna da nastupam u kolektivnom sportu i hvala svima koji su mi pružili podršku -  rekao je Stanković.

Sjajni bek ističe da ovih uspjeha ne bi bilo bez podrške saigrača.

- Rukomet je timski sport i bez saigrača ne bih ništa ostvario. Imali smo istorijsku sezonu, osvojili treće mjesto u veoma jakoj konkurenciji, gdje je gotovo svih 10 ekipa podjednako i izborili prvi nastup u Evropi, zatim osvojili Kup Srpske. Uspjeli smo da prođemo i drugo kolo u Evropi savladavši letonski Dombele i tako debitantski nastup krunišemo još jednim uspjehom i pokažemo da imamo svoje mjesto čak i na međunarodnim takmičenjima - dodao je bek.

O tome kakve je partije pružao u dresu Leotara svjedoči i što je u 30. godini dobio poziv u reprezentaciju.

- Kruna svega je bio poziv za reprezentaciju Crne Gore, koji sam dugo čekao i na kraju dočekao. Taj osjećaj kad se obuče dres reprezentacije je neopisiv i poseban. Toliko teškog puta sam prošao do toga i ponosan sam na sebe i porodicu, jer najbolje znamo da je bilo baš teško, ali vrijedno svega! - istakao je odlični rukometaš.

Stanković se već odomaćio u Republici Srpskoj, jer je prije Leotara nosio i dres dobojske Sloge.

- Stvarno sam se ovdje odomaćio i mogu da poručim da mi je bilo baš prijatno. U Doboju sam se osjećao kao kod kuće, stekao sam dosta prijatelja. U Trebinju sam od prvog dana prihvaćen možda još i bolje. Stvarno se osjećam kao domaći, jer imam veliku podršku od saigrača, uprave, građana Trebinja. To zaista cijenim i nastojim da na terenu dam najviše što mogu, nekad i više od trenutnih mogućnosti da bih uzvratio za to gostoprimstvo - poručio je Stanković.

Kup najdraži

Osvojeni Kup Republike Srpske je posebno drag za Stankovića i saigrače.

- Tokom igranja imao sam dosta sjajnih uspomena, ali finale Kupa Republike Srpske ipak je najdraže. Meč protiv Borca smo svi odigrali fantastično. Vidio sam koliko ta pobjeda znači mojim saigračima i u njihovim očima nenormalnu sreću, zadovoljstvo i meni je posebno drago iako sam i ranije osvojio isti trofej - rekao je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana