ПРЕДСТАВЉАМО: Владан Даниловић, кандидат Фудбалског савеза Републике Српске: Година из снова

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО: Владан Даниловић, кандидат Фудбалског савеза Републике Српске: Година из снова

ФУНШАЛ - За бившег фудбалера Борца, а од почетка октобра члана Национала Мадеире из Фуншала, Владана Даниловића 2020. година остаће упамћена по сјајним догађајима у његовој каријери.

Зато и не треба да чуди да је овог младића из Фоче, рођеног 27. јула 1999. године, Фудбалски савез Републике Српске предложио као кандидата за 66. Избор десет најбољих спортиста РС у организацији “Гласа Српске”.

- У години на измаку играо сам са Борцем на европској сцени, заиграо за сениорску репрезентацију БиХ, али и остварио инострани ангажман у португалски Национал, тако да је она најуспјешнија у досадашњој каријери - нагласио је Даниловић.

Када је у јулу 2016. године дошао из фочанске Сутјеске на Градски стадион није ни слутио да ће његова каријера овако брзо напредовати.

- Било ми је веома тешко да се привикнем на нову средину, а најтеже ми је падало што сам био дуго оспораван. Међутим, вјеровао сам у себе, слушао савјете тренера и старијих саиграча и све је кренуло набоље. Ово је прилика да свима њима захвалим, али и онима који су ме оспоравали, јер да није било тако можда би мање “гинуо на терену” - рекао је Даниловић.

Прошла сезона у Премијер лиги БиХ прекинута је због пандемије вируса корона и Борац је изборио пласман у квалификације за Лигу Европе.

- Успјели смо да послије 44 године прођемо прво коло, а одлично смо се носили и у другом са великим фаворитом португалским Рио Авеом. Можда смо могли и више, али се надам да ће моји некадашњи саиграчи већ у наредној сезони то надмашити - наставио је Даниловић.

Одличне игре у дресу Борца, али и млађих репрезентативних селекција, нису остале незапажене тако да је добио позив за А репрезентацију.

- Дебитовао сам против троструког свјетског вицешампиона Холандије, а потом играо и против четвороструког шампиона планете Италије. Сигурно су то утакмице које ћу дуго памтити. Надам се да ће их бити још, али је најважније да ме повреде мимоиђу, јер сам сигуран да играчки могу још пуно напредовати - истакао је овај везни фудбалер.

Даниловић је рекао да је за њега велика част што га је матични савез предложио као свог кандидата.

- Много пута сам гледао избор најбољих спортиста и сигурно је феноменалан осјећај бити међу најбољима. Похвалио бих акцију “Гласа Српске”, која траје толико година и надам се да ће још дуго, дуго трајати - додао је Даниловић.

Национал Мадеира

Даниловић је већ нешто више од два мјесеца члан Национал Мадеире, који се налази на десетом мјесту шампионата Португалије.

- Још се привикавам, али оно што је важно да сам на посљедња три првенствена сусрета улазио у игру. Уз то сам одиграо и један сусрет у Купу Португалије. Вјерујем да ће се моја минутажа повећати како сезона буде одмицала и да ћу помоћи свом новом клубу да оствари све зацртане планове - рекао је Даниловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана