PREDSTAVLjAMO: Vladan Danilović, kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske: Godina iz snova

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO: Vladan Danilović, kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske: Godina iz snova

FUNŠAL - Za bivšeg fudbalera Borca, a od početka oktobra člana Nacionala Madeire iz Funšala, Vladana Danilovića 2020. godina ostaće upamćena po sjajnim događajima u njegovoj karijeri.

Zato i ne treba da čudi da je ovog mladića iz Foče, rođenog 27. jula 1999. godine, Fudbalski savez Republike Srpske predložio kao kandidata za 66. Izbor deset najboljih sportista RS u organizaciji “Glasa Srpske”.

- U godini na izmaku igrao sam sa Borcem na evropskoj sceni, zaigrao za seniorsku reprezentaciju BiH, ali i ostvario inostrani angažman u portugalski Nacional, tako da je ona najuspješnija u dosadašnjoj karijeri - naglasio je Danilović.

Kada je u julu 2016. godine došao iz fočanske Sutjeske na Gradski stadion nije ni slutio da će njegova karijera ovako brzo napredovati.

- Bilo mi je veoma teško da se priviknem na novu sredinu, a najteže mi je padalo što sam bio dugo osporavan. Međutim, vjerovao sam u sebe, slušao savjete trenera i starijih saigrača i sve je krenulo nabolje. Ovo je prilika da svima njima zahvalim, ali i onima koji su me osporavali, jer da nije bilo tako možda bi manje “ginuo na terenu” - rekao je Danilović.

Prošla sezona u Premijer ligi BiH prekinuta je zbog pandemije virusa korona i Borac je izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

- Uspjeli smo da poslije 44 godine prođemo prvo kolo, a odlično smo se nosili i u drugom sa velikim favoritom portugalskim Rio Aveom. Možda smo mogli i više, ali se nadam da će moji nekadašnji saigrači već u narednoj sezoni to nadmašiti - nastavio je Danilović.

Odlične igre u dresu Borca, ali i mlađih reprezentativnih selekcija, nisu ostale nezapažene tako da je dobio poziv za A reprezentaciju.

- Debitovao sam protiv trostrukog svjetskog vicešampiona Holandije, a potom igrao i protiv četvorostrukog šampiona planete Italije. Sigurno su to utakmice koje ću dugo pamtiti. Nadam se da će ih biti još, ali je najvažnije da me povrede mimoiđu, jer sam siguran da igrački mogu još puno napredovati - istakao je ovaj vezni fudbaler.

Danilović je rekao da je za njega velika čast što ga je matični savez predložio kao svog kandidata.

- Mnogo puta sam gledao izbor najboljih sportista i sigurno je fenomenalan osjećaj biti među najboljima. Pohvalio bih akciju “Glasa Srpske”, koja traje toliko godina i nadam se da će još dugo, dugo trajati - dodao je Danilović.

Nacional Madeira

Danilović je već nešto više od dva mjeseca član Nacional Madeire, koji se nalazi na desetom mjestu šampionata Portugalije.

- Još se privikavam, ali ono što je važno da sam na posljednja tri prvenstvena susreta ulazio u igru. Uz to sam odigrao i jedan susret u Kupu Portugalije. Vjerujem da će se moja minutaža povećati kako sezona bude odmicala i da ću pomoći svom novom klubu da ostvari sve zacrtane planove - rekao je Danilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana