ПРЕДСТАВЉАМО: Томислав Вукомановић, кандидат Кик-бокс савеза Републике Српске: Борац од рођења

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО: Томислав Вукомановић, кандидат Кик-бокс савеза Републике Српске: Борац од рођења

БАЊАЛУКА - За члана Кик-бокс клуба “Свети Георгије” Томислава Вукомановића, који је кандидат матичног савеза за “Избор десет најбољих спортиста Републике Српске” са правом се може рећи да је борац од рођења.

Рођен је 14. марта 2001, а његова тужна животна прича почела је већ у мају те године.

- Моји биолошки родитељи су ме напустили када сам имао два мјесеца и одмалена сам морао да бијем битку за живот, тако да ми је урођено да се борим и да се без страха супротстављам ривалима на рингу - рекао је Вукомановић.

Одрастао је у Дому за дјецу и омладину без родитељског старања “Рада Вранешевић” у Бањалуци, чији је и данас штићеник.

- Још у седмом разреду почео сам да тренирам кик-бокс у “Светом Георгију” и тако већ седам година. Клуб ми је постао друга кућа, а мој тренер, коме дугујем много за спортски развој, Душко Зорић ми је други отац - нагласио је Вукомановић.

У 2019. години због пандемије вируса корона није било много такмичења, али је овај 19-годишњак показао да је пред њим свјетла спортска будућност.

- Био сам првак БиХ у фул-контакту у категорији до 63,5 килограма те шампион БиХ у лоу-кику у истој тежинској категорији. На овом такмичењу сам проглашен за најбољег борца. Ту је и сребро са Првенства Републике Српске, али и друго мјесто на Интернационалном купу “Илиџа 2020” - истакао је Вукомановић.

Пресрећан је што је кандидат матичног савеза и што је на тај начин кренуо стопама претходника Милоша Плећаша, Јована Николића, Драженка Нинића и Дениса Марјановића, који су у традиционалној акцији “Гласа Српске” оставили дубок траг.

- Драго ми је што неко цијели и вреднује и нас из малих спортова. Велика је част када те твој савез предложи, а још већа ако се нађеш међу десет најбољих. Ово је сигурно велики стимуланс за наставак каријере у којој су ми приоритет добри резултати, потом да постанем тренер, али и да у међувремену завршим Факултет физичког васпитања и спорта, чији сам бруцош постао у овој школској години - додао је Вукомановић.

Бокс

Томислав Вукомановић био је ове године успјешан и у боксу. На сениорском првенству БиХ у категорији до 54 килограма. На Европа купу, који је у фебруару одржан у Бијељини, освојио је бронзану медаљу.

- Мој приоритет је кик-бокс, али за сада посижем добре резултате и у боксу - нагласио је Вукомановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана