PREDSTAVLjAMO: Tomislav Vukomanović, kandidat Kik-boks saveza Republike Srpske: Borac od rođenja

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO: Tomislav Vukomanović, kandidat Kik-boks saveza Republike Srpske: Borac od rođenja

BANjALUKA - Za člana Kik-boks kluba “Sveti Georgije” Tomislava Vukomanovića, koji je kandidat matičnog saveza za “Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske” sa pravom se može reći da je borac od rođenja.

Rođen je 14. marta 2001, a njegova tužna životna priča počela je već u maju te godine.

- Moji biološki roditelji su me napustili kada sam imao dva mjeseca i odmalena sam morao da bijem bitku za život, tako da mi je urođeno da se borim i da se bez straha suprotstavljam rivalima na ringu - rekao je Vukomanović.

Odrastao je u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranešević” u Banjaluci, čiji je i danas štićenik.

- Još u sedmom razredu počeo sam da treniram kik-boks u “Svetom Georgiju” i tako već sedam godina. Klub mi je postao druga kuća, a moj trener, kome dugujem mnogo za sportski razvoj, Duško Zorić mi je drugi otac - naglasio je Vukomanović.

U 2019. godini zbog pandemije virusa korona nije bilo mnogo takmičenja, ali je ovaj 19-godišnjak pokazao da je pred njim svjetla sportska budućnost.

- Bio sam prvak BiH u ful-kontaktu u kategoriji do 63,5 kilograma te šampion BiH u lou-kiku u istoj težinskoj kategoriji. Na ovom takmičenju sam proglašen za najboljeg borca. Tu je i srebro sa Prvenstva Republike Srpske, ali i drugo mjesto na Internacionalnom kupu “Ilidža 2020” - istakao je Vukomanović.

Presrećan je što je kandidat matičnog saveza i što je na taj način krenuo stopama prethodnika Miloša Plećaša, Jovana Nikolića, Draženka Ninića i Denisa Marjanovića, koji su u tradicionalnoj akciji “Glasa Srpske” ostavili dubok trag.

- Drago mi je što neko cijeli i vrednuje i nas iz malih sportova. Velika je čast kada te tvoj savez predloži, a još veća ako se nađeš među deset najboljih. Ovo je sigurno veliki stimulans za nastavak karijere u kojoj su mi prioritet dobri rezultati, potom da postanem trener, ali i da u međuvremenu završim Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, čiji sam brucoš postao u ovoj školskoj godini - dodao je Vukomanović.

Boks

Tomislav Vukomanović bio je ove godine uspješan i u boksu. Na seniorskom prvenstvu BiH u kategoriji do 54 kilograma. Na Evropa kupu, koji je u februaru održan u Bijeljini, osvojio je bronzanu medalju.

- Moj prioritet je kik-boks, ali za sada posižem dobre rezultate i u boksu - naglasio je Vukomanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana