ПРЕДСТАВЉАМО ... Страхиња Ерић, Смучарски савез Републике Српске: Игре у Пекингу доказ квалитета

 Душан Репија
ПРЕДСТАВЉАМО ... Страхиња Ерић, Смучарски савез Републике Српске: Игре у Пекингу доказ квалитета

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Најбољи нордијац Републике Српске и БиХ икада Страхиња Ерић памтиће ову годину по учешћу на Зимским олимпијским играма у Пекингу, на којима је остарио феноменалне резултате гледајући ширу слику.

Ипак то није било довољно да га Смучарски савез Републике Српске номинује за Избор десет најбољих спортиста, али су одговорни у “Гласу Српске” у консултацијама са стручним жиријем одлучили да га накнадно уврсте на листу. Сигурни смо да је ово исправан потез, јер резултати које је момак из Пала постигао то доказују. У спринту је заузео 59. мјесто оставивши иза себе тридесетак такмичара, док је у маратону био 52, што је најбољи резултат једног нордијца у историји БиХ.

- Цијела сезона била је усмјерена на Олимпијске игре и остварење што бољег резултата. Задовољан сам како је све прошло, јер заостати само 18 секунди у спринту за најбољим није мала ствар. Био сам солидан и у маратону, иако није моја дисциплина, а оно што је најважније богатији сам за искуство које ће ми сигурно помоћи у даљој каријери. Осим Пекинга имао сам доста међународних такмичења на којима сам остварио одличне резултате - рекао је Ерић.

Једини такмичар који има три балканске медаље, од којих једну златну, очекује да ће у тек започетој сезони надмашити досадашње резултате и направити бар један корак напријед.

- Планови су да наставим гдје сам стао. Да одржим континуитет напредовања све до идућих Игара, које ће бити одржане у Милану и Кортини. У прошлој сезони сам успио да задржим бодове и сачувам личну норму за Свјетски куп и сљедеће Игре - рекао је Ерић.

Цијело љето протекло је радно.

- Обавио сам врхунске припреме, уложио максимум. Осјећам се спремно за ову сезону. Имао сам до сад четири трке, на три сам био одличан. Што би се рекло, ако се по јутру дан познаје, биће одлично. Али тек је почетак, нигдје не журим и не желим да се оптерећујем великим очекивањима. Навикао сам да су труд и рад једино мјерило - закључио је Ерић.

Побјеђује оне код којих тренира

Недостатак финансија основни је проблем за додатни искорак. Талентом и радом може да се надокнади нешто, али је за сами свјетски врх потребно много више улагања и логистике.

- На Играма у Пекингу побиједио сам такмичаре из земаља попут Украјине, Казахстана, чак и Словеније. Довољно је рећи да код Словенаца идем на припреме, а не они код мене. То је велика разлика. Када видимо шта све имају, тунеле, стазе на сваком кораку, колико улажу и какву опрему имају онда је мој резултат много бољи него што пише на папиру - нагласио је Ерић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана