ПРЕДСТАВЉАМО … Страхиња Ерић, кандидат Смучарског савеза: Игре доказ да труд није био узалудан

Дејан Марић
ПРЕДСТАВЉАМО … Страхиња Ерић, кандидат Смучарског савеза: Игре доказ да труд није био узалудан

БАЊАЛУКА - Адут Смучарског клуба Сарајево - Источно Сарајево Страхиња Ерић у 2021. години блистао је и на домаћој и међународној сцени, те тако заслужио номинацију Смучарског савеза за традиционалну акцију нашег листа Избор најбољих десет спортиста Републике Српске.

 

Ерић је доминирао у Купу БиХ, као и Првенству БиХ, на краћој и дужој дистанци. Добру форму потврдио је и на Балкан купу у којем је уписао пет побједа уз два тријумфа у квалификационим тркама и десет пласмана на постоље за укупно друго мјесто.

А круна не само сезоне него и каријере била је потврда олимпијске визе за Пекинг. Ерић је прије двије године остварио норму, али тада није имао националну квоту. Потом је у изборној години још једном потврдио норму и у великом стилу чекирао карту за Игре.

- Све је боље и боље. Константно напредујем и срећан сам због учињеног у 2021. години. Остварење олимпијске норме и наступ на Играма сан су сваког спортисте. Ове године визу сам потврдио резултатом 58,62 ФИС бодова, значајно бољим од норме која износи 100 бодова. То ми причињава велико задовољство. Главни циљ био ми је да трасирам пут ка Пекингу. Сав рад, труд и напорни тренинзи нису били узалудни - оцијенио је Ерић.

А пошто је карта за највећу смотру спорта већ чекирана, вријеме је да избруси форму за њу. Игре почињу 4. фебруара 2022, а шампион у скијашком трчању већ мјесец и по дана напорно ради у Италији.

- И прилично сам задовољан урађеним на почетку циклуса. Иначе, слабије возим прве трке сезоне, али сам и сам себе изненадио у Санта Катарини. Од 110. такмичара био сам 47, освојивши 85 ФИС бодова. То ми једна од бољих трка у животу. На наступу у Швајцарској ме стигао умор. Био сам 45. у спринт трци, али то је далеко од лошег резултата - закључио је Ерић уз констатацију да би резултати били кудикамо бољи да има барем приближне услове као његови ривали.

Фасцинантни бројеви

Колико су напорне припреме за скијашку сезону, потврђују фасцинантни бројеви са Ерићевих тренинга.

- Током једне седмице тренирам приближно 26 сати. Тренинзи се претежно састоје од вожње бициклом и трчања. Не прелазим увијек исте дионице. Рекорд у једном бициклистичком тренингу ми је пређених 240 километара. Возио сам тада, мислим, девет, девет и по сати. Тркачки тренинзи крећу се од 20, 30, некада и 50 километара - открио је Ерић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана