ПРЕДСТАВЉАМО: Слађан Остојић, кандидат Кик-бокс савеза Републике Српске: Машта о сопственом клубу

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО: Слађан Остојић, кандидат Кик-бокс савеза Републике Српске: Машта о сопственом клубу

ПРЊАВОР - Члан Кик-бокс клуба Прњавор Слађан Остојић кандидат је матичног савеза за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске, а годину на измаку памтиће по неколико одличних резултата, које је остварио на домаћој и међународној сцени.

Успјешну сезону најавио је већ у фебруару, када је на Гранд прију у Сарајеву, када је у дисциплини лоу-кик, категорија до 63,5 килограма освојио друго мјесто. Исти успјех поновио је на Европском купу “Србија опен”, који је одржан у марту у Београду.

- Била су то веома јака такмичења са веома доста квалитетних бораца на којима сам до финала имао по двије побједе, али сам поражен у дуелима за златно одличје - истакао је Остојић.

А потом је до краја сезоне на свим такмичењима, осим Свјетског првенства у Сарајеву, освајао прва мјеста. Прво је на шампионату БиХ у априлу, које је одржано у Палама, приграбио двије златне медаље, у дисциплинама лоу-кик и кик-лајт, категорија до 63,5 килограма. Затим је био најбољи на турнирима Трофеј престонице Цетиње и Трофеј Београда, а све је то зачинио најсјајнијим одличјем на првенству Републике Српске одржаном у Бањалуци.

- Остаје жал што на Свјетском првенству нисам остварио више, али једноставно још немам довољно искуства на овако јаким такмичењима. На старту сам налетио на снажног Пољака, који ме је побиједио - наставио је Остојић.

Занимљиво је да је овај двадесетогодишњак почео тренирати са осам година, али је послије неколико мјесеци прекинуо и кик-боксу се вратио тек прије двије и по сезоне.

- Овај спорт волим од малих ногу, али једноставно није све ишло како је требало. Сада се надам да ће овај мој повратак бити на дуже стазе. Покушаћу да већ наредне сезоне остварим још боље резултате, а фокусираћу се на европско првенство. Жеља ми је да наредних година покушам да освојим медаљу на неком од великих такмичења, али и да оснујем свој клуб, у којем бих водио бригу о онима који желе да се баве кик-боксом - додао је Остојић.

 

Почело са Хршумом

Први кик-боксер који се појавио на листи био је Милан Хршум. Он је у избору за 1994. годину заузео треће мјесто. Двије године касније на највишу степеницу побједничког постоља попео се Милош Плећаш. Потом су на листама били Горан Шћекић (два пута), Јован Николић, Драженко Нинић (шест пута), Бојан Главаш, Денис Марјановић, Маринко Матичић и прошле године Милан Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана