PREDSTAVLjAMO: Slađan Ostojić, kandidat Kik-boks saveza Republike Srpske: Mašta o sopstvenom klubu

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO: Slađan Ostojić, kandidat Kik-boks saveza Republike Srpske: Mašta o sopstvenom klubu

PRNjAVOR - Član Kik-boks kluba Prnjavor Slađan Ostojić kandidat je matičnog saveza za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske, a godinu na izmaku pamtiće po nekoliko odličnih rezultata, koje je ostvario na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Uspješnu sezonu najavio je već u februaru, kada je na Grand priju u Sarajevu, kada je u disciplini lou-kik, kategorija do 63,5 kilograma osvojio drugo mjesto. Isti uspjeh ponovio je na Evropskom kupu “Srbija open”, koji je održan u martu u Beogradu.

- Bila su to veoma jaka takmičenja sa veoma dosta kvalitetnih boraca na kojima sam do finala imao po dvije pobjede, ali sam poražen u duelima za zlatno odličje - istakao je Ostojić.

A potom je do kraja sezone na svim takmičenjima, osim Svjetskog prvenstva u Sarajevu, osvajao prva mjesta. Prvo je na šampionatu BiH u aprilu, koje je održano u Palama, prigrabio dvije zlatne medalje, u disciplinama lou-kik i kik-lajt, kategorija do 63,5 kilograma. Zatim je bio najbolji na turnirima Trofej prestonice Cetinje i Trofej Beograda, a sve je to začinio najsjajnijim odličjem na prvenstvu Republike Srpske održanom u Banjaluci.

- Ostaje žal što na Svjetskom prvenstvu nisam ostvario više, ali jednostavno još nemam dovoljno iskustva na ovako jakim takmičenjima. Na startu sam naletio na snažnog Poljaka, koji me je pobijedio - nastavio je Ostojić.

Zanimljivo je da je ovaj dvadesetogodišnjak počeo trenirati sa osam godina, ali je poslije nekoliko mjeseci prekinuo i kik-boksu se vratio tek prije dvije i po sezone.

- Ovaj sport volim od malih nogu, ali jednostavno nije sve išlo kako je trebalo. Sada se nadam da će ovaj moj povratak biti na duže staze. Pokušaću da već naredne sezone ostvarim još bolje rezultate, a fokusiraću se na evropsko prvenstvo. Želja mi je da narednih godina pokušam da osvojim medalju na nekom od velikih takmičenja, ali i da osnujem svoj klub, u kojem bih vodio brigu o onima koji žele da se bave kik-boksom - dodao je Ostojić.

 

Počelo sa Hršumom

Prvi kik-bokser koji se pojavio na listi bio je Milan Hršum. On je u izboru za 1994. godinu zauzeo treće mjesto. Dvije godine kasnije na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popeo se Miloš Plećaš. Potom su na listama bili Goran Šćekić (dva puta), Jovan Nikolić, Draženko Ninić (šest puta), Bojan Glavaš, Denis Marjanović, Marinko Matičić i prošle godine Milan Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana