ПРЕДСТАВЉАМО … Сергеј Максимовић, Бициклистички савез: Након домаћих кроти италијанске друмове

Душан Репија
ПРЕДСТАВЉАМО … Сергеј Максимовић, Бициклистички савез: Након домаћих кроти италијанске друмове

КОТОР ВАРОШ - Кандидат Бициклистичког савеза Републике Српке за Избор десет најбољих спортиста је Сергеј Максимовић.

Бициклиста из Котор Вароша већ у првој години међу сениорима потврдио је да је један од највећих талената на овим просторима. Осим што је оправдао звање најбољег бициклисте Српске, у којој је за свој БСК уписао све побједе у Премијер лиги и помогао му да се окити шампионском титулом, може да буде поносан што је успио да одвезе двије најјаче трке у региону “Београд - Бањалука” и Трку кроз Србију.

- Задовољан сам сезоном. С БСК-ом сам вратио титулу шампиона Премијер лиге, а стекао сам много искуства наступајући на међународним тркама. Доста солидно сам одвезао свих осам етапа и мислим да сам спреман за нову степеницу. Гледао сам Ђованија Висконтија, нарочито на Ђиру. Жига Јерман и Филипо Фјорели, те још много бициклиста уз које сам возио, имају врло озбиљне каријере и заиста је непроцјењиво да са њима возим раме уз раме. Трудио сам се да не будем пуки посматрач па сада много лакше могу да процијеним гдје сам и колико још морам да радим - нагласио је Максимовић.

Побједе на домаћим друмовима и шампионске титуле у свим категоријама препоручиле су га италијанском тиму Инеос па ће од јануара 2022. године каријеру наставити у земљи у којој бициклизам има изузетну традицију и један је од популарнијих спортова.

- Мој нови тим је УЦИ континентал, тим који се углавном такмичи на тркама у Италији и у окружењу. Познат је по раду са младим бициклистима, а концепт је такав да ниједан члан нема више од 23 године. Имам 19 и срећан сам што сам добио прилику да се опробам на оваквом нивоу. Радујем се изазову и једва чекам да се у јануару прикључим екипи на припремама - нагласио је Максимовић.

Сам на тренинзима

Познато је да је бициклизам један од најнапорнијих спортова, у којем физичка и ментална снага долазе до изражаја. Понекад су оне психичке баријере доста теже, а нарочито када је ријеч о Максимовићевом случају, пошто свакодневно тренира сам.

 - Сигуро ће ми бити много лакше када дођем на тренинг у Италију и затекнем петнаестак бициклиста. У Котор Варошу сам углавном тренирао сам или са клупским другом Давором Тубићем те млађим братом Срђаном. Али, није ми досадило, навикао сам на тај режим - рекао је Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана