PREDSTAVLjAMO … Sergej Maksimović, Biciklistički savez: Nakon domaćih kroti italijanske drumove

Dušan Repija
PREDSTAVLjAMO … Sergej Maksimović, Biciklistički savez: Nakon domaćih kroti italijanske drumove

KOTOR VAROŠ - Kandidat Biciklističkog saveza Republike Srpke za Izbor deset najboljih sportista je Sergej Maksimović.

Biciklista iz Kotor Varoša već u prvoj godini među seniorima potvrdio je da je jedan od najvećih talenata na ovim prostorima. Osim što je opravdao zvanje najboljeg bicikliste Srpske, u kojoj je za svoj BSK upisao sve pobjede u Premijer ligi i pomogao mu da se okiti šampionskom titulom, može da bude ponosan što je uspio da odveze dvije najjače trke u regionu “Beograd - Banjaluka” i Trku kroz Srbiju.

- Zadovoljan sam sezonom. S BSK-om sam vratio titulu šampiona Premijer lige, a stekao sam mnogo iskustva nastupajući na međunarodnim trkama. Dosta solidno sam odvezao svih osam etapa i mislim da sam spreman za novu stepenicu. Gledao sam Đovanija Viskontija, naročito na Điru. Žiga Jerman i Filipo Fjoreli, te još mnogo biciklista uz koje sam vozio, imaju vrlo ozbiljne karijere i zaista je neprocjenjivo da sa njima vozim rame uz rame. Trudio sam se da ne budem puki posmatrač pa sada mnogo lakše mogu da procijenim gdje sam i koliko još moram da radim - naglasio je Maksimović.

Pobjede na domaćim drumovima i šampionske titule u svim kategorijama preporučile su ga italijanskom timu Ineos pa će od januara 2022. godine karijeru nastaviti u zemlji u kojoj biciklizam ima izuzetnu tradiciju i jedan je od popularnijih sportova.

- Moj novi tim je UCI kontinental, tim koji se uglavnom takmiči na trkama u Italiji i u okruženju. Poznat je po radu sa mladim biciklistima, a koncept je takav da nijedan član nema više od 23 godine. Imam 19 i srećan sam što sam dobio priliku da se oprobam na ovakvom nivou. Radujem se izazovu i jedva čekam da se u januaru priključim ekipi na pripremama - naglasio je Maksimović.

Sam na treninzima

Poznato je da je biciklizam jedan od najnapornijih sportova, u kojem fizička i mentalna snaga dolaze do izražaja. Ponekad su one psihičke barijere dosta teže, a naročito kada je riječ o Maksimovićevom slučaju, pošto svakodnevno trenira sam.

 - Siguro će mi biti mnogo lakše kada dođem na trening u Italiju i zateknem petnaestak biciklista. U Kotor Varošu sam uglavnom trenirao sam ili sa klupskim drugom Davorom Tubićem te mlađim bratom Srđanom. Ali, nije mi dosadilo, navikao sam na taj režim - rekao je Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana