ПРЕДСТАВЉАМО: Сања Ерцег, кандидат Стонотениског савеза Републике Српске: Другује са рекетом већ 15 година

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО: Сања Ерцег, кандидат Стонотениског савеза Републике Српске: Другује са рекетом већ 15 година

ПРИЈЕДОР - Чланица Стонотениског клуба Приједор Сања Ерцег (некадашње Милојица) захваљујући својим одличним резултатима у 2019. години нашла се међу кандидатима за “Избор десет најбољих спортиста Републике Српске”.

У Стонотениском савезу Републике Српске ниједног тренутка нису имали дилему кога да предложе и тако је Сања добила прилику да се поново нађе међу најбољима, гдје је била прије двије године, када је у Избору за 2017. освојила девету позицију.

- То признање, ми је сигурно једно од најдражих у каријери. Искуство које се не заборавља, посебно завршна свечаност у Банском двору, гдје се окупи цијела спортска, друштвена и политичка елита не само Републике Српске, већ и шире. Сигурно да ми је то био велики подстрек за будућност, али и потврда да неко цијени резултате нас из малих спортова - нагласила је Ерцегова.

У 2019. години са екипом Приједора освојила је Куп БиХ, друго мјесто у Премијер лиги БиХ, била је најбоља у Купу Републике Српске.

- Ове успјехе сам остварила заједно са клупским другарицама Данијелом Тимарац и Маријом Гњатић. Што се тиче појединачних резултата била сам првак на сениорском првенству Републике Српске, а и у пару са Маријом Гњатић биле смо шампионке. На првенству БиХ освојила сам сребрно одличје у игри мјешовитих парова са Зеничаном Едином Коњићем. Резултати су сигурно могли да буду бољи, али сам због приватних обавеза мало запоставила стони тенис. Једноставно више не могу да стижем на све стране, јер сам као дипломирани медицинар здравствене његе запослена у “ЈЗУ Болница др Младен Стојановић” у Приједору  - наставила је Ерцегова.

Стоним тенисом се бави већ 15 година, односно од своје осме године. За то вријеме била је члан свих репрезентативних селекција БиХ, кадетске, јуниорске и сениорске.

- У години на измаку одлучила сам да више не играм ѕа репрезентацију, јер једноставно обавезе ми то не дозвољавају. Планирамо да у наредној сезони играм само на клупском нивоу и појединачних првенствима - додала је Сања Ерцег.

 

Грубор и Антонићева

Већ на првом избору одржаном 1955. године на листи се нашао један стонотенисер. Иако је тада има тек 16 година освојио је титулу јуниорског првака БиХ у појединачној конкуренцији, а на листи се нашао на 10 позицији. У Изборима најбољих спортиста Републике Српске Приједорчанка Миљана Антонић нашла се три пута на листи десет најбољих.

Сва три пута била је девета и то 2007, 2008. и 2012. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана