PREDSTAVLjAMO: Sanja Erceg, kandidat Stonoteniskog saveza Republike Srpske: Druguje sa reketom već 15 godina

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO: Sanja Erceg, kandidat Stonoteniskog saveza Republike Srpske: Druguje sa reketom već 15 godina

PRIJEDOR - Članica Stonoteniskog kluba Prijedor Sanja Erceg (nekadašnje Milojica) zahvaljujući svojim odličnim rezultatima u 2019. godini našla se među kandidatima za “Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske”.

U Stonoteniskom savezu Republike Srpske nijednog trenutka nisu imali dilemu koga da predlože i tako je Sanja dobila priliku da se ponovo nađe među najboljima, gdje je bila prije dvije godine, kada je u Izboru za 2017. osvojila devetu poziciju.

- To priznanje, mi je sigurno jedno od najdražih u karijeri. Iskustvo koje se ne zaboravlja, posebno završna svečanost u Banskom dvoru, gdje se okupi cijela sportska, društvena i politička elita ne samo Republike Srpske, već i šire. Sigurno da mi je to bio veliki podstrek za budućnost, ali i potvrda da neko cijeni rezultate nas iz malih sportova - naglasila je Ercegova.

U 2019. godini sa ekipom Prijedora osvojila je Kup BiH, drugo mjesto u Premijer ligi BiH, bila je najbolja u Kupu Republike Srpske.

- Ove uspjehe sam ostvarila zajedno sa klupskim drugaricama Danijelom Timarac i Marijom Gnjatić. Što se tiče pojedinačnih rezultata bila sam prvak na seniorskom prvenstvu Republike Srpske, a i u paru sa Marijom Gnjatić bile smo šampionke. Na prvenstvu BiH osvojila sam srebrno odličje u igri mješovitih parova sa Zeničanom Edinom Konjićem. Rezultati su sigurno mogli da budu bolji, ali sam zbog privatnih obaveza malo zapostavila stoni tenis. Jednostavno više ne mogu da stižem na sve strane, jer sam kao diplomirani medicinar zdravstvene njege zaposlena u “JZU Bolnica dr Mladen Stojanović” u Prijedoru  - nastavila je Ercegova.

Stonim tenisom se bavi već 15 godina, odnosno od svoje osme godine. Za to vrijeme bila je član svih reprezentativnih selekcija BiH, kadetske, juniorske i seniorske.

- U godini na izmaku odlučila sam da više ne igram ѕa reprezentaciju, jer jednostavno obaveze mi to ne dozvoljavaju. Planiramo da u narednoj sezoni igram samo na klupskom nivou i pojedinačnih prvenstvima - dodala je Sanja Erceg.

 

Grubor i Antonićeva

Već na prvom izboru održanom 1955. godine na listi se našao jedan stonoteniser. Iako je tada ima tek 16 godina osvojio je titulu juniorskog prvaka BiH u pojedinačnoj konkurenciji, a na listi se našao na 10 poziciji. U Izborima najboljih sportista Republike Srpske Prijedorčanka Miljana Antonić našla se tri puta na listi deset najboljih.

Sva tri puta bila je deveta i to 2007, 2008. i 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana