ПРЕДСТАВЉАМO: Раденко Томић, кандидат Боксерског савеза Републике Српске: Без премца на домаћој сцени

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМO: Раденко Томић, кандидат Боксерског савеза Републике Српске: Без премца на домаћој сцени

БАЊАЛУКА - Трећу годину заредом Боксерски савез Републике Српске као кандидата за традиционалну акцију “Гласа Српске” - “Избор десет најбољих спортиста РС” предложио је члана бијељинског Радника Раденка Томића.

Иако ове године није баш имао пуно прилика да се докаже, задовољан је оним што је постигао.

- Због пандемије вируса корона ове године је било мање такмичења, али сам одржао примат на домаћој сцени. На појединачном првенству БиХ имао сам три меча и остварио три побједе, што ми је омогућило да останем шампион у категорији до 81 килограма. Радник је поново био без премца и у Премијер лиги БиХ. У овом такмичењу нисам имао пораза и имао сам велике заслуге, баш као и све остале моје клупске колеге што смо успјели да одбранимо титулу екипног првака - рекао је Томић.

На Европа купу одржаном у Бијељини у фебруару, који је био претквалификациони турнир за Олимпијске игре, освојио је пето мјесто са једном побједом и једним поразом. Потом су у марту услиједиле квалификације за ОИ у Токију, које су одржане у Лондону, али су оне усред такмичења прекинуте због пандемије вируса корона.

- Прилику за поправни имаћу у априлу 2021. године, када ће на истом мјесту бити одржане нове квалификације. Наравно да је све подређено том циљу и надам се да ћу успјети да будем међу олимпијцима који ће наступити у Токију. Наравно, биће то изузетно тешко остварити, али вјерујем у себе. Ако бих успио, то би била круна моје досадашње каријере - наставио је Томић, кога би до краја године требало да очекује наступ на првенству Балкана у Загребу, али је ова смотра још под знаком питања због пандемије.

Овај младић, који је 24. фебруара напунио 25 година, на прошлогодишњој манифестацији је заузео девету позицију и нагласио је да је то за њега било незаборавно искуство.

- Велика је част када те матични савез уопште предложи да будеш кандидат, а камоли када се нађеш у друштву врхунских такмичара из других спортова који су те године постизали врхунске резултате. То вече у Банском двору сигурно никада нећу заборавити и надам се да ћу бар још некада у каријери својим резултатима заслужити да се нађем међу десет најбољих спортиста Републике Српске - додао је Томић.

Професионална сцена

Ове године члан Боксерског клуба Радник Раденко Томић није имао ниједан меч на професионалној сцени, тако да је остао са скором од три побједе у исто толико борби.

- И даље сам на првом мјесту професионалне рејтинг листе за БиХ, а планирам да у наредној години имам далеко више мечева. Надам се да ће се ситуација са вирусом корона поправити и да ће се бокс и спорт уопште, као и остале сфере живота, вратити у нормалу - нагласио је Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана