PREDSTAVLjAMO: Radenko Tomić, kandidat Bokserskog saveza Republike Srpske: Bez premca na domaćoj sceni

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO: Radenko Tomić, kandidat Bokserskog saveza Republike Srpske: Bez premca na domaćoj sceni

BANjALUKA - Treću godinu zaredom Bokserski savez Republike Srpske kao kandidata za tradicionalnu akciju “Glasa Srpske” - “Izbor deset najboljih sportista RS” predložio je člana bijeljinskog Radnika Radenka Tomića.

Iako ove godine nije baš imao puno prilika da se dokaže, zadovoljan je onim što je postigao.

- Zbog pandemije virusa korona ove godine je bilo manje takmičenja, ali sam održao primat na domaćoj sceni. Na pojedinačnom prvenstvu BiH imao sam tri meča i ostvario tri pobjede, što mi je omogućilo da ostanem šampion u kategoriji do 81 kilograma. Radnik je ponovo bio bez premca i u Premijer ligi BiH. U ovom takmičenju nisam imao poraza i imao sam velike zasluge, baš kao i sve ostale moje klupske kolege što smo uspjeli da odbranimo titulu ekipnog prvaka - rekao je Tomić.

Na Evropa kupu održanom u Bijeljini u februaru, koji je bio pretkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, osvojio je peto mjesto sa jednom pobjedom i jednim porazom. Potom su u martu uslijedile kvalifikacije za OI u Tokiju, koje su održane u Londonu, ali su one usred takmičenja prekinute zbog pandemije virusa korona.

- Priliku za popravni imaću u aprilu 2021. godine, kada će na istom mjestu biti održane nove kvalifikacije. Naravno da je sve podređeno tom cilju i nadam se da ću uspjeti da budem među olimpijcima koji će nastupiti u Tokiju. Naravno, biće to izuzetno teško ostvariti, ali vjerujem u sebe. Ako bih uspio, to bi bila kruna moje dosadašnje karijere - nastavio je Tomić, koga bi do kraja godine trebalo da očekuje nastup na prvenstvu Balkana u Zagrebu, ali je ova smotra još pod znakom pitanja zbog pandemije.

Ovaj mladić, koji je 24. februara napunio 25 godina, na prošlogodišnjoj manifestaciji je zauzeo devetu poziciju i naglasio je da je to za njega bilo nezaboravno iskustvo.

- Velika je čast kada te matični savez uopšte predloži da budeš kandidat, a kamoli kada se nađeš u društvu vrhunskih takmičara iz drugih sportova koji su te godine postizali vrhunske rezultate. To veče u Banskom dvoru sigurno nikada neću zaboraviti i nadam se da ću bar još nekada u karijeri svojim rezultatima zaslužiti da se nađem među deset najboljih sportista Republike Srpske - dodao je Tomić.

Profesionalna scena

Ove godine član Bokserskog kluba Radnik Radenko Tomić nije imao nijedan meč na profesionalnoj sceni, tako da je ostao sa skorom od tri pobjede u isto toliko borbi.

- I dalje sam na prvom mjestu profesionalne rejting liste za BiH, a planiram da u narednoj godini imam daleko više mečeva. Nadam se da će se situacija sa virusom korona popraviti i da će se boks i sport uopšte, kao i ostale sfere života, vratiti u normalu - naglasio je Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana