ПРЕДСТАВЉАМО: Перо Кузмановић, кандидат Савеза кошарке у колицима: Остаје жал за НЛБ титулом

Дарко Драгичевић
ПРЕДСТАВЉАМО: Перо Кузмановић, кандидат Савеза кошарке у колицима: Остаје жал за НЛБ титулом

БАЊАЛУКА – Перо Кузмановић, дугогодишњи члан Кошаркашког клуба инвалида Врбас, предложен је за најбољег спортисту Републике Српске испред Савеза кошарке у колицима.

Кузмановић је више од 10 година успјешан члан бањалучког тима са којим је играо и у најјачим такмичењима, а сам признаје да га је номинација изненадила.

- Номинација ми је признање за досадашњи рад и искрено нисам је очекивао. Ово је тимски спорт у којем се увијек вреднују резултати екипе, а драго ми је што ме савез номиновао и што су препознали труд и одрицање јер сам члан клуба од 2012. године - истакао је Кузмановић.

Бањалучани су и ове сезоне били успјешни у домаћим такмичењима, али жале за једним поразом.

- Ове године освојили смо титулу шампиона у БиХ, као и Куп БиХ. Нажалост у финалу регионалне НЛБ лиге смо поражени од Змаја у Љубљани и то у финишу па је прекинут наш низ успјеха у овом такмичењу. ККИ Врбас је седам пута био побједник у региону, тако да нам је тај пораз тешко пао - додао је Кузмановић.

Кошаркаш Врбаса је упркос свим животним проблемима задржао оптимизам. Ниједног тренутка се није предавао и сад је направио и успјешну каријеру.

- Посветио сам се у потпуности кошарци, тако да тренирам сваки дан, а уз то готово сваки викенд сам имао утакмице. Поред обавеза у Врбасу са којим сам наступао у шампионату БиХ, те регионалној НЛБ лиги играо сам и за црногорског представника Парамонт који је побједник Балканске лиге. Играо са за њих као и колега Владимир Шврака – додаје играч Врбаса

Пред овим клубом су нова искушења.

- Освојили смо титулу јесењег шампиона БиХ, гдје желимо да се задржимо на тој позицији до краја такмичења, а већ 10. децембра нас очекују нова искушења у регионалном такмичењу. Оно што је већ видљиво да су се екипе осјетно појачале тако да ће првенство бити веома изједначено, а на нама је да оправдамо добре резултате из ранијих сезона - додао је на крају Кузмановић.

Колица највећи проблем

Највећи проблем је набавка колица за кошарку која су изузетно скупа.

- Сигурно да је то један од највећих проблема. Сналазимо се за колица. Предсједник клуба и савеза Маринко Умичевић нам много помаже да обезбиједи што боље услове. Надам се да ће јавност препознати наше напоре те да ћемо у будућности имати већу подршку - рекао је Кузмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана