PREDSTAVLjAMO: Pero Kuzmanović, kandidat Saveza košarke u kolicima: Ostaje žal za NLB titulom

Darko Dragičević
PREDSTAVLjAMO: Pero Kuzmanović, kandidat Saveza košarke u kolicima: Ostaje žal za NLB titulom

BANjALUKA – Pero Kuzmanović, dugogodišnji član Košarkaškog kluba invalida Vrbas, predložen je za najboljeg sportistu Republike Srpske ispred Saveza košarke u kolicima.

Kuzmanović je više od 10 godina uspješan član banjalučkog tima sa kojim je igrao i u najjačim takmičenjima, a sam priznaje da ga je nominacija iznenadila.

- Nominacija mi je priznanje za dosadašnji rad i iskreno nisam je očekivao. Ovo je timski sport u kojem se uvijek vrednuju rezultati ekipe, a drago mi je što me savez nominovao i što su prepoznali trud i odricanje jer sam član kluba od 2012. godine - istakao je Kuzmanović.

Banjalučani su i ove sezone bili uspješni u domaćim takmičenjima, ali žale za jednim porazom.

- Ove godine osvojili smo titulu šampiona u BiH, kao i Kup BiH. Nažalost u finalu regionalne NLB lige smo poraženi od Zmaja u Ljubljani i to u finišu pa je prekinut naš niz uspjeha u ovom takmičenju. KKI Vrbas je sedam puta bio pobjednik u regionu, tako da nam je taj poraz teško pao - dodao je Kuzmanović.

Košarkaš Vrbasa je uprkos svim životnim problemima zadržao optimizam. Nijednog trenutka se nije predavao i sad je napravio i uspješnu karijeru.

- Posvetio sam se u potpunosti košarci, tako da treniram svaki dan, a uz to gotovo svaki vikend sam imao utakmice. Pored obaveza u Vrbasu sa kojim sam nastupao u šampionatu BiH, te regionalnoj NLB ligi igrao sam i za crnogorskog predstavnika Paramont koji je pobjednik Balkanske lige. Igrao sa za njih kao i kolega Vladimir Švraka – dodaje igrač Vrbasa

Pred ovim klubom su nova iskušenja.

- Osvojili smo titulu jesenjeg šampiona BiH, gdje želimo da se zadržimo na toj poziciji do kraja takmičenja, a već 10. decembra nas očekuju nova iskušenja u regionalnom takmičenju. Ono što je već vidljivo da su se ekipe osjetno pojačale tako da će prvenstvo biti veoma izjednačeno, a na nama je da opravdamo dobre rezultate iz ranijih sezona - dodao je na kraju Kuzmanović.

Kolica najveći problem

Najveći problem je nabavka kolica za košarku koja su izuzetno skupa.

- Sigurno da je to jedan od najvećih problema. Snalazimo se za kolica. Predsjednik kluba i saveza Marinko Umičević nam mnogo pomaže da obezbijedi što bolje uslove. Nadam se da će javnost prepoznati naše napore te da ćemo u budućnosti imati veću podršku - rekao je Kuzmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana