ПРЕДСТАВЉАМО... Павле Дујаковић, кандидат Карате савеза Републике Српске: Сјајном "вожњом" до свјетског сребра

 Дејан Кондић
ПРЕДСТАВЉАМО... Павле Дујаковић, кандидат Карате савеза Републике Српске: Сјајном "вожњом" до свјетског сребра

БАЊАЛУКА - Када се осврне на годину на измаку каратиста бањалучке Енергије Павле Дујаковић моћи ће сам себи рећи да је успио, да је напредовао, поново, као и сваке претходне године што је чинио.

Јунак Републике Српске из Коње гдје се окитио сребрном медаљом на Свјетском У21 првенству био је други и на Европском шампионату у Прагу у истом узрасту. Шампион је Балкана и пети на Медитеранским играма међу сениорима. У Српској, односно БиХ, је неприкосновен међу вршњацима, али и сениорима. Скица за портрет је то једне велике каријере у најави.

- Презадовољан сам свим резултатима које сам остварио. Била је ово сјајна вожња кроз годину на измаку. Историјски су ово резултати за мој клуб, Бањалуку, па и Републику Српску, када је карате спорт у питању. Пресрећан сам - истакао је Дујаковић.

Прва перла Енергије средином сљедеће године прелази међу сениоре. Истиче да ће прије тога напасти титулу у актуелном узрасту млађих сениора.

- Браним тај пехар у фебруару на Кипру. То ми је посљедње такмичење прије преласка међу сениоре. Постоји позитиван притисак, желим са трофејом да се "испишем" из актуелне узрасне категорије. Очекује ме лигашко такмичење у Атини и у Турској, све међу сениорима, а већ имам искуства такмичећи се са старијима од себе. Желим да се пласирам међу 32 најбоља сениора да бих могао наступити на предстојећем Свјетском првенству, сљедеће године у Будимпешти. Сигурно да могу у наредне двије-три године ове резултате поновити и на најјачој, сениорској конкуренцији - оптимистично је закључио Дујаковић.

Степеница више

Прошле године у 67. "Гласовом" избору најбољег спортисте Српске Павле је заузео треће мјесто, а сада вјерује да ће се ове сезоне попети степеницу више и на побједничком постољу.

- Сваке године кандидати су све бољи и бољи, али надам се, уз дужно поштовање према осталим конкурентима да ћу, као и на татамију, и на "Гласовом" подијуму направити корак више - рекао је Дујаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана