PREDSTAVLjAMO... Pavle Dujaković, kandidat Karate saveza Republike Srpske: Sjajnom "vožnjom" do svjetskog srebra

 Dejan Kondić
PREDSTAVLjAMO... Pavle Dujaković, kandidat Karate saveza Republike Srpske: Sjajnom "vožnjom" do svjetskog srebra

BANjALUKA - Kada se osvrne na godinu na izmaku karatista banjalučke Energije Pavle Dujaković moći će sam sebi reći da je uspio, da je napredovao, ponovo, kao i svake prethodne godine što je činio.

Junak Republike Srpske iz Konje gdje se okitio srebrnom medaljom na Svjetskom U21 prvenstvu bio je drugi i na Evropskom šampionatu u Pragu u istom uzrastu. Šampion je Balkana i peti na Mediteranskim igrama među seniorima. U Srpskoj, odnosno BiH, je neprikosnoven među vršnjacima, ali i seniorima. Skica za portret je to jedne velike karijere u najavi.

- Prezadovoljan sam svim rezultatima koje sam ostvario. Bila je ovo sjajna vožnja kroz godinu na izmaku. Istorijski su ovo rezultati za moj klub, Banjaluku, pa i Republiku Srpsku, kada je karate sport u pitanju. Presrećan sam - istakao je Dujaković.

Prva perla Energije sredinom sljedeće godine prelazi među seniore. Ističe da će prije toga napasti titulu u aktuelnom uzrastu mlađih seniora.

- Branim taj pehar u februaru na Kipru. To mi je posljednje takmičenje prije prelaska među seniore. Postoji pozitivan pritisak, želim sa trofejom da se "ispišem" iz aktuelne uzrasne kategorije. Očekuje me ligaško takmičenje u Atini i u Turskoj, sve među seniorima, a već imam iskustva takmičeći se sa starijima od sebe. Želim da se plasiram među 32 najbolja seniora da bih mogao nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu, sljedeće godine u Budimpešti. Sigurno da mogu u naredne dvije-tri godine ove rezultate ponoviti i na najjačoj, seniorskoj konkurenciji - optimistično je zaključio Dujaković.

Stepenica više

Prošle godine u 67. "Glasovom" izboru najboljeg sportiste Srpske Pavle je zauzeo treće mjesto, a sada vjeruje da će se ove sezone popeti stepenicu više i na pobjedničkom postolju.

- Svake godine kandidati su sve bolji i bolji, ali nadam se, uz dužno poštovanje prema ostalim konkurentima da ću, kao i na tatamiju, i na "Glasovom" podijumu napraviti korak više - rekao je Dujaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana