ПРЕДСТАВЉАМО ... Павле Дујаковић, кандидат Карате савеза: Побједе и медаље више не броји

Душан Репија
ПРЕДСТАВЉАМО ... Павле Дујаковић, кандидат Карате савеза: Побједе и медаље више не броји

БАЊАЛУКА - Кандидат Карате савеза за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске је Павле Дујаковић, момак иза којег је фантастична сезона, пуна успјеха и одличја.

Иако има тек 19 година, иза њега је већ завидан карате стаж и на стотине освојених медаља. Ипак, ове године услиједило је оно право - улазак међу сениоре и доказ да је каратиста који заиста вриједи. Најбоље то показује и посљедња ранг-листа Свјетске карате федерације, на којој је направио скок од 48 мјеста и сада је на 70. позицији. Напредак је прије свега заслужио једном побједом на Свјетском првенству у Дубаију, а претходно је и у дебију на Европском првенству прошао прво коло.

- Поносан сам на те побједе, као, уосталом, и на цијелу сезону. Циљеви су увијек високи, али сам већину зацртаних за ову годину испунио. Одлазак у Дубаи и пролазак једне рунде за мене је велика ствар, а ту су и остали резултати - рекао је Дујаковић, који је вишеструки првак Републике Српске и БиХ у свим старосним категоријама.

Упоредо са почетком сениорске каријере труди се да оствари што боље резултате у млађим сениорима. А у конкуренцији каратиста до 21 године готово да и нема правих ривала. Показују то овогодишњи резултати, јер побједе и медаље више не може да изброји.

- Освојио сам злато на Свјетском купу у Поречу, затим пето мјесто на Европском првенству у Финској, да бих се прије десетак дана окитио титулом шампиона Балкана до 21 године. Ако због нечега жалим, то је наступ у Тампереу, јер сам, према свим оцјенама и видео-материјалу, и те како заслужио пролаз у полуфинале, чиме бих осигурао медаљу - нагласио је члан бањалучке Енергије.

Прилику да узме оно што му је ускраћено на сјеверу Европе имаће већ у фебруару 2022. године, када се у Прагу одржава првенство Старог континента до 21 године.

- То је први идући циљ. Шести сам на европској листи, све ривале из врха сам добијао и надам се да ћу овај пут имати више среће - рекао је Дујаковић.

Велики планови

Карате је ове године дебитовао на Олимпијским играма, али је још неизвјесно да ли ће бити на идућим, 2024. у Паризу.

- Надам се да хоће, јер то сигуро заслужује. Али, на те ствари не можемо да утичемо. Надам се да ћу наставити да напредујем као до сада и да ћу у будућности донијети европску или свјетску медаљу у Бањалуку - казао је Дујаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана