PREDSTAVLjAMO ... Pavle Dujaković, kandidat Karate saveza: Pobjede i medalje više ne broji

Dušan Repija
PREDSTAVLjAMO ... Pavle Dujaković, kandidat Karate saveza: Pobjede i medalje više ne broji

BANjALUKA - Kandidat Karate saveza za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske je Pavle Dujaković, momak iza kojeg je fantastična sezona, puna uspjeha i odličja.

Iako ima tek 19 godina, iza njega je već zavidan karate staž i na stotine osvojenih medalja. Ipak, ove godine uslijedilo je ono pravo - ulazak među seniore i dokaz da je karatista koji zaista vrijedi. Najbolje to pokazuje i posljednja rang-lista Svjetske karate federacije, na kojoj je napravio skok od 48 mjesta i sada je na 70. poziciji. Napredak je prije svega zaslužio jednom pobjedom na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju, a prethodno je i u debiju na Evropskom prvenstvu prošao prvo kolo.

- Ponosan sam na te pobjede, kao, uostalom, i na cijelu sezonu. Ciljevi su uvijek visoki, ali sam većinu zacrtanih za ovu godinu ispunio. Odlazak u Dubai i prolazak jedne runde za mene je velika stvar, a tu su i ostali rezultati - rekao je Dujaković, koji je višestruki prvak Republike Srpske i BiH u svim starosnim kategorijama.

Uporedo sa početkom seniorske karijere trudi se da ostvari što bolje rezultate u mlađim seniorima. A u konkurenciji karatista do 21 godine gotovo da i nema pravih rivala. Pokazuju to ovogodišnji rezultati, jer pobjede i medalje više ne može da izbroji.

- Osvojio sam zlato na Svjetskom kupu u Poreču, zatim peto mjesto na Evropskom prvenstvu u Finskoj, da bih se prije desetak dana okitio titulom šampiona Balkana do 21 godine. Ako zbog nečega žalim, to je nastup u Tampereu, jer sam, prema svim ocjenama i video-materijalu, i te kako zaslužio prolaz u polufinale, čime bih osigurao medalju - naglasio je član banjalučke Energije.

Priliku da uzme ono što mu je uskraćeno na sjeveru Evrope imaće već u februaru 2022. godine, kada se u Pragu održava prvenstvo Starog kontinenta do 21 godine.

- To je prvi idući cilj. Šesti sam na evropskoj listi, sve rivale iz vrha sam dobijao i nadam se da ću ovaj put imati više sreće - rekao je Dujaković.

Veliki planovi

Karate je ove godine debitovao na Olimpijskim igrama, ali je još neizvjesno da li će biti na idućim, 2024. u Parizu.

- Nadam se da hoće, jer to siguro zaslužuje. Ali, na te stvari ne možemo da utičemo. Nadam se da ću nastaviti da napredujem kao do sada i da ću u budućnosti donijeti evropsku ili svjetsku medalju u Banjaluku - kazao je Dujaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana