ПРЕДСТАВЉАМО … Његош Јеринић, кандидат Теквондо савеза Републике Српске: Блиста бронза са Свјетског купа

 Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО … Његош Јеринић, кандидат Теквондо савеза Републике Српске: Блиста бронза са Свјетског купа

ДОБОЈ - Члан Теквондо клуба Слога Продамонт из Добоја Његош Јеринић кандидат је матичног савеза за избор десет најбољих спортиста Републике Српске у организацији “Гласа Српске”.

Иза 20-годишњег студента друге године Саобраћајног факултета у Добоју је још једна успјешна спортска година, а сигурно највећи успјех остварио је у октобру на Свјетском купу у Копру, гдје је освојио бронзану медаљу.

- На овом такмичењу наступило је више од 1.700 теквондоиста из цијелог свијета, а у мојој категорији, дисциплина спаринг, до 85 килограма било их је 33. У првом мечу био сам бољи од борца из Републике Ирске, потом сам савладао Бразилца, па Пољака, а онда сам у полуфиналу поражен од вишеструког свјетског и европског шампиона Ал Амина Рмадана из Њемачке. У том мечу сам и повео, али сам на крају морао да честитам ривалу на побједи - рекао је Јеринић који је власник црног појаса први дан.

У 2022. години био је сениорски првак БиХ, други на Европском купу у Софији, а на шампионату Старог континента одржаном у Поречу освојио је пето мјесто.

- Можда остаје жал што на првенству Европе нисам стигао до медаље, али сам сигуран да ми је ово пето мјесто подстрек да наставим да тренирам још више. Зато очекујем да 2023. година буде још успјешнија него ова која је на измаку. Сигурно да су највећа очекивања од европског првенства, које ће се у априлу одржати у Румунији, и од свјетског шампионата, који би требало да буде одржан крајем 2023. године у Финској. Вјерујем да моје вријеме тек долази, јер сам практично тек закорачио међу сениоре - наставио је Јеринић.

Изузетна му је част што га је Теквондо савез Републике Српске предложио као свог кандидата.

- Нашао сам се у одабраном друштву, у друштву најбољих спортиста по савезима. Наравно да бих волио да уђем и међу десет најбољих, али и ако тако не буде, нећу много жалити, већ ћу наставити још жешћим радом да бих се што прије нашао на листи најбољих - додао је Јеринић.

Пораз од брата

На првенству Републике Српске одржаном у Прњавору у мају Његош Јеринић освојио је друго мјесто. Интересантно је да је у финалу поражен од рођеног брата Немање.

- Увијек су наши братски окршаји били неизвјесни. Овога пута славио је Немања, али није увијек баш тако - истакао је Његош Јеринић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана