PREDSTAVLjAMO … Njegoš Jerinić, kandidat Tekvondo saveza Republike Srpske: Blista bronza sa Svjetskog kupa

 Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO … Njegoš Jerinić, kandidat Tekvondo saveza Republike Srpske: Blista bronza sa Svjetskog kupa

DOBOJ - Član Tekvondo kluba Sloga Prodamont iz Doboja Njegoš Jerinić kandidat je matičnog saveza za izbor deset najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji “Glasa Srpske”.

Iza 20-godišnjeg studenta druge godine Saobraćajnog fakulteta u Doboju je još jedna uspješna sportska godina, a sigurno najveći uspjeh ostvario je u oktobru na Svjetskom kupu u Kopru, gdje je osvojio bronzanu medalju.

- Na ovom takmičenju nastupilo je više od 1.700 tekvondoista iz cijelog svijeta, a u mojoj kategoriji, disciplina sparing, do 85 kilograma bilo ih je 33. U prvom meču bio sam bolji od borca iz Republike Irske, potom sam savladao Brazilca, pa Poljaka, a onda sam u polufinalu poražen od višestrukog svjetskog i evropskog šampiona Al Amina Rmadana iz Njemačke. U tom meču sam i poveo, ali sam na kraju morao da čestitam rivalu na pobjedi - rekao je Jerinić koji je vlasnik crnog pojasa prvi dan.

U 2022. godini bio je seniorski prvak BiH, drugi na Evropskom kupu u Sofiji, a na šampionatu Starog kontinenta održanom u Poreču osvojio je peto mjesto.

- Možda ostaje žal što na prvenstvu Evrope nisam stigao do medalje, ali sam siguran da mi je ovo peto mjesto podstrek da nastavim da treniram još više. Zato očekujem da 2023. godina bude još uspješnija nego ova koja je na izmaku. Sigurno da su najveća očekivanja od evropskog prvenstva, koje će se u aprilu održati u Rumuniji, i od svjetskog šampionata, koji bi trebalo da bude održan krajem 2023. godine u Finskoj. Vjerujem da moje vrijeme tek dolazi, jer sam praktično tek zakoračio među seniore - nastavio je Jerinić.

Izuzetna mu je čast što ga je Tekvondo savez Republike Srpske predložio kao svog kandidata.

- Našao sam se u odabranom društvu, u društvu najboljih sportista po savezima. Naravno da bih volio da uđem i među deset najboljih, ali i ako tako ne bude, neću mnogo žaliti, već ću nastaviti još žešćim radom da bih se što prije našao na listi najboljih - dodao je Jerinić.

Poraz od brata

Na prvenstvu Republike Srpske održanom u Prnjavoru u maju Njegoš Jerinić osvojio je drugo mjesto. Interesantno je da je u finalu poražen od rođenog brata Nemanje.

- Uvijek su naši bratski okršaji bili neizvjesni. Ovoga puta slavio je Nemanja, ali nije uvijek baš tako - istakao je Njegoš Jerinić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana