ПРЕДСТАВЉАМО: Никола Михаиловић, кандидат Стонотениског савеза Републике Српске: Жал због пораза у финалу

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО: Никола Михаиловић, кандидат Стонотениског савеза Републике Српске: Жал због пораза у финалу

БАЊАЛУКА – Доскорашњи члан Стонотениског клуба Бањалука Никола Михаиловић је кандидат матичног савеза за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Година на измаку била је веома успјешна за овог 22-годишњака који од малих ногу тренира стони тенис кренувши стопама оца Игора и стрица Синише, који су били веома успјешни у овом спорту и на нивоу некадашње Југославије.

- Можда и највећи успјех ове године је друго мјесто у Премијер лиги БиХ, али остаје жал за титулом. Послије 22 кола лигашког дијела имали смо све побједе и послије два тријумфа у полуфиналу плеј-офа над ЦМ Витезом у мечу за титулу нас је чекао Мостар. У првом мечу славили смо као гости са 4:2 и практично били на корак до титуле, а чекао нас је други дуел у Бањалуци и евентуално трећи, мајсторица, такође на нашем терену. Нажалост, прво смо изгубили са 2:4, а онда и са 3:4 уз четири пропуштене меч лопте и остали смо без титуле - нагласио је Михаиловић.

Сезону је завршио као првопласирани на сениорској ранг-листи БиХ. Ове године био је шампион Српске у паровима и трећи појединачно, првак БиХ у паровима (оба пута са братом Луком) и други појединачно, побједника Купа Српске, трећи на ТОП 8 БиХ, трећи у Купу БиХ, као и најбољи на Међународном турниру “Бањалука опен 2023”.

- Све у свему иза мене је јако успјешна година, а жалим још и за титулом појединачног првака БиХ. Наиме, у финалу сам поражен од Мостарца Луке Мачковића и то је једина појединачна титула у свим старосним категоријама у Републици Српској и БиХ, коју још нисам освојио. Сигурно је да ће и за то доћи вријеме – наставио је Михаиловић.

Њега наредне сезоне очекују бројна искушења на домаћој, али и међународној сцени.

- Сигурно највећи изазов биће балкански шампионат у Сарајеву у појединачној и екипној конкуренцији, баш као и појединачно првенство Европе, које се у октобру одржава у аустријском Линцу – додао је Михаиловић.

Брат Лука

Прошле године кандидат Стонотениског савеза Републике Српске био је рођени брат Николе Михаиловића Лука, али није успио да се нађе међу десет најбољих.

- Знам да је конкуренција жестока, као и сваке године, али можда будем боље среће од брата – нагласио је Никола Михаиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана