PREDSTAVLjAMO: Nikola Mihailović, kandidat Stonoteniskog saveza Republike Srpske: Žal zbog poraza u finalu

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO: Nikola Mihailović, kandidat Stonoteniskog saveza Republike Srpske: Žal zbog poraza u finalu

BANjALUKA – Doskorašnji član Stonoteniskog kluba Banjaluka Nikola Mihailović je kandidat matičnog saveza za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Godina na izmaku bila je veoma uspješna za ovog 22-godišnjaka koji od malih nogu trenira stoni tenis krenuvši stopama oca Igora i strica Siniše, koji su bili veoma uspješni u ovom sportu i na nivou nekadašnje Jugoslavije.

- Možda i najveći uspjeh ove godine je drugo mjesto u Premijer ligi BiH, ali ostaje žal za titulom. Poslije 22 kola ligaškog dijela imali smo sve pobjede i poslije dva trijumfa u polufinalu plej-ofa nad CM Vitezom u meču za titulu nas je čekao Mostar. U prvom meču slavili smo kao gosti sa 4:2 i praktično bili na korak do titule, a čekao nas je drugi duel u Banjaluci i eventualno treći, majstorica, takođe na našem terenu. Nažalost, prvo smo izgubili sa 2:4, a onda i sa 3:4 uz četiri propuštene meč lopte i ostali smo bez titule - naglasio je Mihailović.

Sezonu je završio kao prvoplasirani na seniorskoj rang-listi BiH. Ove godine bio je šampion Srpske u parovima i treći pojedinačno, prvak BiH u parovima (oba puta sa bratom Lukom) i drugi pojedinačno, pobjednika Kupa Srpske, treći na TOP 8 BiH, treći u Kupu BiH, kao i najbolji na Međunarodnom turniru “Banjaluka open 2023”.

- Sve u svemu iza mene je jako uspješna godina, a žalim još i za titulom pojedinačnog prvaka BiH. Naime, u finalu sam poražen od Mostarca Luke Mačkovića i to je jedina pojedinačna titula u svim starosnim kategorijama u Republici Srpskoj i BiH, koju još nisam osvojio. Sigurno je da će i za to doći vrijeme – nastavio je Mihailović.

Njega naredne sezone očekuju brojna iskušenja na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni.

- Sigurno najveći izazov biće balkanski šampionat u Sarajevu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, baš kao i pojedinačno prvenstvo Evrope, koje se u oktobru održava u austrijskom Lincu – dodao je Mihailović.

Brat Luka

Prošle godine kandidat Stonoteniskog saveza Republike Srpske bio je rođeni brat Nikole Mihailovića Luka, ali nije uspio da se nađe među deset najboljih.

- Znam da je konkurencija žestoka, kao i svake godine, ali možda budem bolje sreće od brata – naglasio je Nikola Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana