ПРЕДСТАВЉАМО ... Никола Јовичић, кандидат Стрељачког савеза Републике Српске: Седми са Медитерана

 Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО ... Никола Јовичић, кандидат Стрељачког савеза Републике Српске: Седми са Медитерана

ТЕСЛИЋ - Трећи пут Никола Јовичић кандидат је Стрељачког савеза за традиционалну “Гласову” акцију Избор десет најбољих спортиста Републике Српске. Прва два пута није се нашао међу одабранима па се нада да ће бити трећа срећа.

Годину на измаку памтиће по великом броју добрих резултата на домаћој и међународној сцени. У гађању ваздушним пиштољем и даље је без премца у Републици Српској и БиХ гдје држи рекорде у својој дисциплини.

- Иза мене је најбоља спортска година која је крунисана седмим мјесто на Медитеранским играма у алжирском Орану. Изборио сам седмо мјесто што је мој најбољи резултат у каријери на шта сам веома поносан. Тешком муком изборио сам финале као осми такмичар и деветог сам оставио иза себе за један круг. Финале сам завршио као седми, мада сам могао боље. Ипак, неискуство на овако великом такмичењу утицало је да не остварим још бољи резултат. Остали такмичари дошли смо много спремнији за наступ него ја, што је на крају пресудило. Ипак, била је то добра школа за даље - изјавио је Јовичић.

Поред сјајног успјеха на МИ освојио је прво мјесто на гран прију у Новом Саду, као и на турниру у Високом док је био трећи у Осијеку. Два четврта мјеста има са Војводина купа и Трофеја Салоне док је шести био на турниру “Иштван Пољанец” у Београду. Још три пута је наступио у Осијеку. Био је пети на турниру, 45. на Европском првенству и 66. на Свјетском купу. Тренутно је 115. на свјетској ранг-листи, а једно вријеме био је међу 60 најбољих. Недостатак новца условио је да не иде на велики број такмичења што га је коштало пада на листи.

- Поносан сам на ренкинг јер није мала ствар бити међу 60 најбољих, али се тешко задржати, јер тражи сталне наступе на турнирима које једноставно не могу да исфинансирам. Ова година била је веома успјешна, вјерујем да ће идућа бити још боља те да ћу поправити свој пласман. Које мјесто прижељкујем? Тешко је рећи у овом тренутку, јер не знам на којим такмичењима ћу наступити - рекао је Јовичић.

ЕП у марту

Никола се нада наступу на Европском првенству идућег марта док га прије тога очекују наступи на више гран пријева у Хрватској и Словенији. Сви одласци на такмичења условљени су финансијским средствима.

- Требало би да наступим на Европском првенству, али код нас се никад ништа не зна. Спремаћу се као да идем па ћемо видјети шта ће бити, а то не  зависи од мене - казао је Јовичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана