PREDSTAVLjAMO ... Nikola Jovičić, kandidat Streljačkog saveza Republike Srpske: Sedmi sa Mediterana

 Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO ... Nikola Jovičić, kandidat Streljačkog saveza Republike Srpske: Sedmi sa Mediterana

TESLIĆ - Treći put Nikola Jovičić kandidat je Streljačkog saveza za tradicionalnu “Glasovu” akciju Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske. Prva dva puta nije se našao među odabranima pa se nada da će biti treća sreća.

Godinu na izmaku pamtiće po velikom broju dobrih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni. U gađanju vazdušnim pištoljem i dalje je bez premca u Republici Srpskoj i BiH gdje drži rekorde u svojoj disciplini.

- Iza mene je najbolja sportska godina koja je krunisana sedmim mjesto na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu. Izborio sam sedmo mjesto što je moj najbolji rezultat u karijeri na šta sam veoma ponosan. Teškom mukom izborio sam finale kao osmi takmičar i devetog sam ostavio iza sebe za jedan krug. Finale sam završio kao sedmi, mada sam mogao bolje. Ipak, neiskustvo na ovako velikom takmičenju uticalo je da ne ostvarim još bolji rezultat. Ostali takmičari došli smo mnogo spremniji za nastup nego ja, što je na kraju presudilo. Ipak, bila je to dobra škola za dalje - izjavio je Jovičić.

Pored sjajnog uspjeha na MI osvojio je prvo mjesto na gran priju u Novom Sadu, kao i na turniru u Visokom dok je bio treći u Osijeku. Dva četvrta mjesta ima sa Vojvodina kupa i Trofeja Salone dok je šesti bio na turniru “Ištvan Poljanec” u Beogradu. Još tri puta je nastupio u Osijeku. Bio je peti na turniru, 45. na Evropskom prvenstvu i 66. na Svjetskom kupu. Trenutno je 115. na svjetskoj rang-listi, a jedno vrijeme bio je među 60 najboljih. Nedostatak novca uslovio je da ne ide na veliki broj takmičenja što ga je koštalo pada na listi.

- Ponosan sam na renking jer nije mala stvar biti među 60 najboljih, ali se teško zadržati, jer traži stalne nastupe na turnirima koje jednostavno ne mogu da isfinansiram. Ova godina bila je veoma uspješna, vjerujem da će iduća biti još bolja te da ću popraviti svoj plasman. Koje mjesto priželjkujem? Teško je reći u ovom trenutku, jer ne znam na kojim takmičenjima ću nastupiti - rekao je Jovičić.

EP u martu

Nikola se nada nastupu na Evropskom prvenstvu idućeg marta dok ga prije toga očekuju nastupi na više gran prijeva u Hrvatskoj i Sloveniji. Svi odlasci na takmičenja uslovljeni su finansijskim sredstvima.

- Trebalo bi da nastupim na Evropskom prvenstvu, ali kod nas se nikad ništa ne zna. Spremaću se kao da idem pa ćemo vidjeti šta će biti, a to ne  zavisi od mene - kazao je Jovičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana