ПРЕДСТАВЉАМО: Никола Дробњак, кандидат Кик-бокс савеза Републике Српске: Сребро из Ријада стигло у Зворник

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО: Никола Дробњак, кандидат Кик-бокс савеза Републике Српске: Сребро из Ријада стигло у Зворник

ЗВОРНИК - Кик-боксер из Зворника Никола Дробњак и годину на измаку памтиће по великом спортском достигнућу, а до њега је дошао на Свјетским борилачким играма које су одржане крајем октобра у главном граду Саудијске Арабије Ријаду.

Дробњак, који је наступао у лоу-кику, категорија до 81 килограм, прво је у четвртфиналу савладао домаћег представника Марвана Букарија једногласном одлуком судија на поене.

- Саудијац је у жријеб ускочио умјесто шампиона Аустралије и Океаније са Новог Зеланда који је морао да откаже наступ због повреде. У том дуелу нисам имао пуно проблема и послије те побједе било је пуно лакше, јер сам знао да сам обезбиједио медаљу. У полуфиналу сам истим резултатом савладао Абдала Хусеина из Египта, а у финалу сам на поене изгубио од Бразилца Фераза дос Сантоса Лукаса Рафаела. Можда сам могао да се окитим и најсјајнијим одличјем, али сам презадовољан наступом у Саудијској Арабији, из које носим мноштво предивних утисака - нагласио је Дробњак.

На овом такмичењу, које сви популарно зову и олимпијске игре за неолимпијске спортове, у његовој као и у свим осталим категоријама наступило је по осам такмичара.

- То су четворица Европљана, односно освајачи медаља са првенства Старог континента, те шампиони осталих континенталних такмичења (Африка, Азија, Аустралија и Океанија, те заједнички првак Сјеверне и Јужне Америке) - наставио је Дробњак који је прошле године на Европском првенству у турској Анталији освојио бронзано одличје.

С великим надама отишао је и на Свјетско првенство, које је од 17. до 26. новембра одржано у португалској Албуфеири. На њега је дошао као актуелни вицешампион свијета из 2021. године, када је у италијанском Лидо ди Јесолу поражен у финалу.

- Искрено, надао сам се медаљи, али сам неочекивано поражен на поене у осмини финала од Словака Адријана Чулика. Дао сам све од себе на том мечу, али поразу је сигурно много кумовала повреда носа коју сам задобио на почетку меча - додао је Дробњак.

Трећи пут кандидат

Никола Дробњак се по трећи пут нашао међу кандидатима за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске. Њега је матични савез номиновао 2016. и 2022. године, али тада није успио да се нађе у одабраном друштву.

- Велика је част када те матични савез предложи, а још већа када те стручни жири изабере међу десет најбољих спортиста. Нажалост, у прва два наврата нисам имао среће да се нађем међу десет, можда сада буде боље - истакао је Дробњак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана