PREDSTAVLjAMO: Nikola Drobnjak, kandidat Kik-boks saveza Republike Srpske: Srebro iz Rijada stiglo u Zvornik

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO: Nikola Drobnjak, kandidat Kik-boks saveza Republike Srpske: Srebro iz Rijada stiglo u Zvornik

ZVORNIK - Kik-bokser iz Zvornika Nikola Drobnjak i godinu na izmaku pamtiće po velikom sportskom dostignuću, a do njega je došao na Svjetskim borilačkim igrama koje su održane krajem oktobra u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu.

Drobnjak, koji je nastupao u lou-kiku, kategorija do 81 kilogram, prvo je u četvrtfinalu savladao domaćeg predstavnika Marvana Bukarija jednoglasnom odlukom sudija na poene.

- Saudijac je u žrijeb uskočio umjesto šampiona Australije i Okeanije sa Novog Zelanda koji je morao da otkaže nastup zbog povrede. U tom duelu nisam imao puno problema i poslije te pobjede bilo je puno lakše, jer sam znao da sam obezbijedio medalju. U polufinalu sam istim rezultatom savladao Abdala Huseina iz Egipta, a u finalu sam na poene izgubio od Brazilca Feraza dos Santosa Lukasa Rafaela. Možda sam mogao da se okitim i najsjajnijim odličjem, ali sam prezadovoljan nastupom u Saudijskoj Arabiji, iz koje nosim mnoštvo predivnih utisaka - naglasio je Drobnjak.

Na ovom takmičenju, koje svi popularno zovu i olimpijske igre za neolimpijske sportove, u njegovoj kao i u svim ostalim kategorijama nastupilo je po osam takmičara.

- To su četvorica Evropljana, odnosno osvajači medalja sa prvenstva Starog kontinenta, te šampioni ostalih kontinentalnih takmičenja (Afrika, Azija, Australija i Okeanija, te zajednički prvak Sjeverne i Južne Amerike) - nastavio je Drobnjak koji je prošle godine na Evropskom prvenstvu u turskoj Antaliji osvojio bronzano odličje.

S velikim nadama otišao je i na Svjetsko prvenstvo, koje je od 17. do 26. novembra održano u portugalskoj Albufeiri. Na njega je došao kao aktuelni vicešampion svijeta iz 2021. godine, kada je u italijanskom Lido di Jesolu poražen u finalu.

- Iskreno, nadao sam se medalji, ali sam neočekivano poražen na poene u osmini finala od Slovaka Adrijana Čulika. Dao sam sve od sebe na tom meču, ali porazu je sigurno mnogo kumovala povreda nosa koju sam zadobio na početku meča - dodao je Drobnjak.

Treći put kandidat

Nikola Drobnjak se po treći put našao među kandidatima za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske. Njega je matični savez nominovao 2016. i 2022. godine, ali tada nije uspio da se nađe u odabranom društvu.

- Velika je čast kada te matični savez predloži, a još veća kada te stručni žiri izabere među deset najboljih sportista. Nažalost, u prva dva navrata nisam imao sreće da se nađem među deset, možda sada bude bolje - istakao je Drobnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana